Τα σωματεία μας ασπίδα για όλες και όλους! Προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας», ενάντια στις διαδικασίες που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση_Δήλωση Συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους σε κάθε γωνιά της χώρας που κρατάμε όρθια τα σχολεία, που παλεύουμε καθημερινά να υπερνικήσουμε δυσκολίες και να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο. Εδώ είναι η ελπίδα και η δύναμη μας. Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας έχει στριμώξει για τα καλά την Κυβέρνηση. Η καθημερινότητα που ζούμε όλοι μας μέσα και έξω από το σχολείο, αλλά και η πλήρης αποτυχία της να πείσει για τις αντιπαιδαγωγικές και αντιεκπαιδευτικές στοχεύσεις της, την έχει αναγκάσει να καταφεύγει μόνο στους εκβιασμούς και τις απειλές. Δώδεκα  φορές έχει στείλει στα δικαστήρια τον αγώνα που δίνουμε εδώ και τρία χρόνια! Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες προκατασκευασμένες δικαστικές αποφάσεις θα μας λυγίσουν! Αλήθεια γιατί κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες καταγγελίες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές; Γιατί δεν έγινε καμία παρέμβαση για τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς που καταστρατηγούν ακόμα και το συνταγματικό δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά; Ρητορικά τα ερωτήματα…

Γνωρίζουμε όλοι ότι η τελευταία Απεργία – Αποχή της ΔΟΕ, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Κι ενώ υπάρχει η δυνατότητα προκήρυξης νέας, το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε ότι δε θα συνεχίσει τον αγώνα! Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την τεράστια πλειοψηφία του κλάδου και της θέλησης των συναδέλφων που τα τελευταία τρία χρόνια δίνουν τη μάχη να μην μπουν οι αξιολογητές στην τάξη, να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των Σχολείων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών μας!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο Παρθενώνας», ενεργοποίησε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας, στις 29 Νοεμβρίου 2023 για προκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από το πρωτοβάθμιο Σωματείο σε συντονισμό με άλλους συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ να ιδιωτικοποιήσουν την εκπαίδευση, να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία, να μεταφέρουν το «κόστος» στους γονείς, να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε κυνηγούς χορηγών, δε θα περάσει!

Τέτοια είναι η πρεμούρα του Υπουργείου Παιδείας που χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, προχώρησε σήμερα σε έκδοση εγκυκλίου (28857/Ε3/20-03-2024), πριν καν ολοκληρωθούν οι προηγούμενες διαδικασίες (Α1, Α2) και προχωρά εσπευσμένα στην έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στο Β πεδίο όπου αναφέρει ότι «…μέχρι τις 02.04.2024 να έχει οριστεί ημερομηνία κατά την οποία πρέπει οι αξιολογούμενοι/ες να έχουν καταχωρίσει στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή…» έκθεση αυτοαξιολόγησης και ηλεκτρονικό φάκελο. Η εγκύκλιος δεν αφορά μόνο τους νεοδιόριστους. Αφορά όλους τους /τις εκπαιδευτικούς, ακόμα κι αν δεν έχουν κάνει την αξιολόγηση των πεδίων Α1 και Α2.

Μάλιστα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους χιλιάδες συναδέλφους που με τον αγώνα τους έχουν μπλοκάρει την «αξιολόγηση», στη συγκεκριμένη εγκύκλιο κραδαίνει ξανά τον «μπαμπούλα» των ποινών. Ο αυταρχικός κατήφορος καθώς φαίνεται δεν έχει τελειωμό για την ηγεσία του Υπουργείου και την κυβέρνηση της ΝΔ. Προχωρά ένα βήμα παρακάτω αναφέροντας ότι «…η παρεμπόδιση της διαδικασίας αξιολόγησης σε κάθε στάδιο αυτής επιφέρει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των κείμενων διατάξεων, προκειμένου να παρέχεται ακώλυτα/ανεμπόδιστα η παροχή δημόσιας υπηρεσίας…», υπονοώντας τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό.

Αποτελεί ντροπιαστική ενέργεια να εκφοβίζει αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς την ίδια στιγμή που δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την πραγματική στήριξη των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Οι απειλές και η τρομοκρατία είναι τα μόνα εργαλεία που απέμειναν στο Υπουργείο Παιδείας για να υλοποιήσει την απαράδεκτη πολιτική του.

Με τον αγώνα μας, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα απαντήσουμε συλλογικά, θα συνεχίσουμε το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης!

Καλούμε τους Αξιολογητές (Α1 -Α2, Β) να μην ενοχλήσουν τους/ τις συναδέλφους που συμμετέχουν στην Απεργία – Αποχή.

Επόμενα αγωνιστικά βήματα:

ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ» στις 21/ 03/ 2024, από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023«Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Δε μας τρομοκρατούν οι εκβιασμοί της Κυβέρνησης και του Υπουργείου! Η ενότητα, η μαζικότητα των αγώνων και το δίκιο των αιτημάτων είναι το όπλο όλων των εργαζομένων!

  • Συμμετέχουμε στη νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 18:00 , στο 76ο Δ.Σ. Αθηνών (Κυκλώπων 6), όπου χρειάζεται να υπάρξει μαζική συμμετοχή μπροστά στην Ολομέλεια της ΔΟΕ, την 1η Απρίλη. Όλες και όλες με τη συμμετοχή μας, θα απαιτήσουμε από το ΔΣ της ΔΟΕ να αλλάξει την ανακόλουθη της περιόδου και της βούλησης του κλάδου απόφασή της και να επαναπροκηρύξει Απεργία – Αποχή!
  • Δηλώνουμε εφόσον χρειαστεί τις στάσεις εργασίας ενάντια στις διαδικασίες αξιολόγησης που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ και ο Σύλλογός μας. Ενημερώνουμε τα μέλη του ΔΣ σε κάθε στάδιο και όπου υπάρξει ανάγκη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...