Όλοι και όλες «υποδεχόμαστε» τη Δόμνα Μιχαηλίδου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Παρθενώνας» κηρύσσει 1 ή 2 ή 3 ώρες διευκολυντική Στάση Εργασίας

Την ίδια ώρα που κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας έχουν εξαπολύσει αήθη επίθεση απέναντι στους εκπαιδευτικούς κατηγορώντας μας με χυδαίες εκφράσεις, την ίδια ώρα που οι πόρτες του υπουργείου Παιδείας είναι κλειστές για τις Ομοσπονδίες μας, την ίδια ώρα που μας σέρνουν στα δικαστήρια και στοχοποιούν συναδέλφους και συναδέλφισσες σε ολόκληρη τη χώρα για τη συνδικαλιστική τους δράση κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να κωφεύουν μπροστά στα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και να επιδίδονται σε επικοινωνιακές φιέστες κενού περιεχομένου. Η κα Δόμνα Μιχαηλίδου πρόκειται να επισκεφτεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου, προκειμένου να διαφημίσει το «έργο» της κυβέρνησης!

Θα μας βρει μπροστά της, με τις θέσεις μας και τα αιτήματά μας!

Έρχεται η κυρία Μιχαηλίδου να μας πει τι άραγε; Ότι στην πολιτική που εφαρμόζουν δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των μαθητριών και των μαθητών;

• Όταν κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας αφήνουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς την κατάλληλη στήριξη, αποκλείοντάς τους συνειδητά από την εκπαιδευτική διαδικασία, αφού βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη και όχι μόνο δεν έχουν εγκρίνει την ίδρυση των τάξεων υποδοχής που αιτήθηκαν τα σχολεία, αλλά ούτε καν έχουν στελεχώσει με το απαραίτητο προσωπικό τις ελάχιστα ιδρυμένες τάξεις.
  • Όταν αφήνουν χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες χωρίς την κατάλληλη στήριξη που προσφέρουν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες της Παράλληλης Στήριξης; Όταν αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία μαθητές και μαθήτριες στην Ειδική Αγωγή, γιατί δεν φροντίζουν για την μεταφορά τους από και προς τα Σχολεία τους ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετά Ειδικά Σχολεία με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό για όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές;
  • Όταν αφήνουν μαθητές και μαθήτριες να κάνουν μάθημα σε εντελώς ακατάλληλα κτίρια, επικίνδυνα και χωρίς κανέναν έλεγχο εδώ και δεκαετίες;

Μπροστά σε αυτά τα προβλήματα, το υπουργείο για το μόνο που ενδιαφέρθηκε και «δούλεψε πυρετωδώς» ήταν να κλιμακώσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω του εκβιασμού χιλιάδων συναδέλφων, της υποχρηματοδότησης, των δεκάδων χιλιάδων κενών κάθε χρόνο!

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας έχουν το θράσος να διαφημίζουν προγράμματα ένταξης ευπαθών ομάδων μαθητών μες στα σχολεία μας, όταν οι ίδιοι δίνουν γη και ύδωρ σε ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ για να δολοφονούνται παιδιά στην Παλαιστίνη!

Καρπώνονται τη δουλειά όλων των συναδέλφων που παλεύουμε εδώ και χρόνια, σε πολύ δύσκολες συνθήκες μέσα στα Σχολεία μας, τη φροντίδα και τη στοργή μας προς όλους τους μαθητές, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές, κοινωνικές διακρίσεις, οι ίδιοι που κατηγορούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς για «τυφλό φανατισμό και ποδηγέτηση της ελεύθερης σκέψης των μαθητών», επειδή ενώνουμε τις φωνές μας με χιλιάδες λαού για να σταματήσουν οι εκατόμβες νεκρών στη Γάζα, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτό το έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη!

Εμείς κρατάμε τα Σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία όρθια, χωρίς στοιχειώδη ενίσχυση από την πολιτεία. Εργαζόμαστε σε Σχολεία που πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια μας, που πλημμυρίζουν, που δε διαθέτουν βασικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Που δε διαθέτουν ούτε όλους τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται για να λειτουργήσουν ομαλά, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών! Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει και θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά. Παλεύουμε για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο χωρίς αποκλεισμούς!

Συγκεντρωνόμαστε όλοι και όλες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου (Κλειούς & Χρυσοστόμου Σμύρνης ), στις 16 Νοέμβρη, στις 9:45 και απαιτούμε:

• Ο Υπουργός να αποσύρει τις απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν όλο τον κλάδο
  • Την άμεση και αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών
  • Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων
  • Σύγχρονα, ασφαλή δημόσια σχολεία με πλήρη εξοπλισμό
  • Κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών με το απαραίτητο προσωπικό άμεσα
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, μέτρα κατά της ακρίβειας
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία που υπογράφουν Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.  Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ψαρά, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, καμιά διευκόλυνση και καμιά συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – «δολοφόνο» του Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!