Κάτω τα νέα αντιλαϊκά μέτρα! Μαζικός πανεργατικός αγώνας! Όλοι στη Γενική Απεργία στις 17 Μάη!

140 μέτρα (!) , από τα οποία τα 78 χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις, θα έρθουν να σωρευτούν πάνω στα προηγούμενα μέτρα που έχουν εξουθενώσει το λαό. Δεν έρχονται απλά να προστεθούν σε αυτά που ήδη υπάρχουν από τα προηγούμενα μνημόνια. Έρχονται να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα, να εμπεδώσουν αναδιαρθρώσεις και αλλαγές στη δημόσιο, στην παιδεία, στην υγεία, να ξεπουλήσουν μεγάλο μέρος του δημόσιου πλούτου, να πάρουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα στην εργασία και στο εργατικό κίνημα.
Να απαντήσουμε στην πρόκληση. Να ξαναβγούμε στο δρόμο!
Η κυβέρνηση βλέπει την αδράνεια, την απογοήτευση, το τσάκισμα των ελπίδων των εργαζομένων, των νέων, των άνεργων ως έγκριση της πολιτικής της!
Όμως ό,τι και να λένε, δεν μπορούν να πείσουν το λαό ότι ο δρόμος για να βγούμε από τα μνημόνια είναι άλλο ένα μνημόνιο. Το γάντι της πρόκλησής τους πρέπει να το σηκώσουμε. Να κλείσουμε τα σχολεία, να γεμίσουμε τους δρόμους, να απαντήσουμε με τρόπο ανάλογο με τα μέτρα που παίρνουν. Όχι με «μια από τα ίδια», για να βγει η υποχρέωση. Δεν θα συνηθίσουμε τη λεηλασία των δικαιωμάτων μας, δεν θα δεχτούμε ως «κανονική» τη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα που επιβάλλουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το ΔΝΤ.
Είναι ανάγκη να σημάνει γενικός πανεργατικός ξεσηκωμός ενάντια στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα. Η γενική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη είναι ανάγκη να μετατραπεί σε πανεργατικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο και εφαλτήριο νέων μεγάλων αγώνων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τα τεράστια τμήματα των εργαζομένων και του λαού μας, που βγάζει το δημόσιο πλούτο στο σφυρί!
Να δημιουργήσουμε ξανά ένα μεγάλο αγωνιστικό ποτάμι που αυτή τη φορά θα είναι αποφασισμένο να πάει πιο μακριά, κόντρα στην εκπαιδευτική και εργασιακή βαρβαρότητα, την αντιεκπαιδευτική «μεταρρύθμιση», κόντρα στα μνημόνια και στο χρέος.

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό!
Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης!
Όλοι στους δρόμους και στην απεργία στις 17 Μάη!
Συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία και στα συλλαλητήρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...