Λευτεριά στην Παλαιστίνη, η μόνη λύση καμιά εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στη Μέση Ανατολή

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου να ενώσουν την φωνή τους  με το λαό της Αττικής στο μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία την Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 11:00 στο Σύνταγμα και στην πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ με την στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και την ανοιχτή εμπλοκή της Ελληνικής κυβέρνησης.

Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ εδώ και μέρες επιδίδεται σε μια τεράστια επιχείρηση συνειδητής γενοκτονίας ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στην Γάζα. Βομβαρδίζουν δίχως παύση το κέντρο της πόλης. Οι βόμβες πέφτουν αδιακρίτως σε νοσοκομεία, σχολεία, κατοικημένες περιοχές, προσφυγικούς καταυλισμούς. Το εμπάργκο στα τρόφιμα και τα καύσιμα οδηγεί 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε θάνατο από πείνα και δίψα. Έχουν διακοπεί όλες οι επικοινωνίες, με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα. 

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει την 112 πτέρυγα μάχης της Ελευσίνας για αξιοποίηση από τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, στους δολοφονικούς τους σχεδιασμούς και στο μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη επιλογή της κυβέρνηση της Ν.Δ. να δηλώσει αποχή από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκιο του Παλαιστινιακού λαού που διεκδικεί να έχει πατρίδα, απέναντι στην κατοχή από το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ. Παλεύουμε για να μην εμπλακεί η χώρα μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να μη γίνει ορμητήριο πολέμου και ταυτόχρονα στόχος αντιποίνων.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Ισραήλ και η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Νετανιάχου συνιστά πρόκληση, συνενοχή στο έγκλημα και στην κατοχή, δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό.

Οι δηλώσεις του για το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» το οποίο όπως είπε «πρέπει να ασκεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος» λίγες μέρες μετά το βομβαρδισμό του νοσοκομείου και της ελληνορθόδοξης εκκλησίας είναι εκτός από ανιστόρητες και εξοργιστικές.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 5000, ανάμεσά τους πάνω από 2000 παιδιά και πάνω από 1000 γυναίκες.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 15 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδί.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000 χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Και αυτά είναι τα στοιχεία μόνο των τελευταίων ημερών, αφού εδώ και δεκαετίες συντελείται μια πραγματική γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα. Τις συνέπειες της κατοχής και της βάρβαρης πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, τις πληρώνει και ο ίδιος ο Ισραηλινός λαός.

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού απαιτώντας:

  • Να σταματήσει τώρα η επίθεση στη Γάζα.
  • Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά».
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ενιαίο ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.

Καλούμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον αγώνα για ειρήνη, την αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται. Με τα παιδαγωγικά εργαλεία και την τεράστια πείρα που διαθέτουν, να βρουν τους κατάλληλους τρόπους και τα μέσα ώστε να μιλήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες για το πόλεμο, να δώσουν απαντήσεις στα τεράστια ερωτηματικά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...