Πάμε θέατρο με το Σύλλογο. Συνεχίζουμε να δηλώνουμε συμμετοχή για την Παρασκευή 5 Απρίλη

«Η άνοδος του Αρτούρο Ούι»

Σας ενημερώνουμε πως οι θέσεις για την παράσταση «Η άνοδος του Αρτούρο Ούι», του Άρη Μπινιάρη, συμπληρώθηκαν.

Όσες και όσοι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση, σας προσκαλούμε να δηλώνετε συμμετοχή για την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο ARK, Δροσοπούλου 197, στην Κυψέλη.

«Η άνοδος του Αρτούρο Ούι» είναι ένα αριστουργηματικό μείγμα σάτιρας, πολιτικού σχολιασμού και σκοτεινού χιούμορ, ένα έργο- καλλιτεχνική μαρτυρία για τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης εξουσίας και τους παραλληλισμούς που κάνει με ιστορικά και σύγχρονα γεγονότα. 

Γραμμένο το 1941, το έργο έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον Μπέρτολτ Μπρεχτ ως “ιστορική φάρσα”. Με φόντο τον υπόκοσμο του Σικάγο του Μεγάλου Κραχ, τα γεγονότα αντικατοπτρίζουν την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ και του ναζιστικού καθεστώτος στη Γερμανία και σημαδεύουν τους μηχανισμούς που στηρίζουν και εκτρέφουν τον φασισμό.

Ο Μπρεχτ ανασυνθέτει την ιστορία μεταφέροντας τη δράση στο γκανγκστερικό περιβάλλον της Αμερικής του μεσοπολέμου σαν μια σατιρική αναπαράσταση χρησιμοποιώντας στοιχεία αλληγορικά. Τελικά, το έργο αυτό λειτουργεί σαν προειδοποιητικό παράδειγμα ενάντια στη γοητεία της δημαγωγίας και του αυταρχισμού και υπενθυμίζει πως η χειραγώγηση της πληροφορίας μπορεί να επηρεάσει νευραλγικά την κοινή γνώμη και να εδραιώσει την εξουσία.

Η είσοδος είναι 15 ευρώ (από 20 ευρώ). Ο Σύλλογος θα πληρώσει τη διαφορά των 5 ευρώ. H κράτηση των θέσεων γίνεται με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο mail του Συλλόγου ή ενημέρωση των μελών του Δ.Σ., μέχρι την Τρίτη 5 Μαρτίου. Τα χρήματα, τα δίνετε κατόπιν συνεννόησης στα μέλη του ΔΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...