Εκδήλωση – συζήτηση για την ένταξη των προσφύγων μαθητών και μαθητριών στο Δημόσιο Σχολείο. Τρίτη 21 Μάρτη στις 18.30

εκδήλωση για την εκπαίδευση των προσφύγων1Συζητάμε για τις εμπειρίες που έχουν αποκτηθεί όλα αυτά τα χρόνια και για τις προοπτικές που υπάρχουν για τις επόμενες σχολικές χρονιές. Συζητάμε για τις πολιτικές για την εκπαίδευση, τους αποκλεισμούς που γεννούν, τους τρέχοντες κρατικούς σχεδιασμούς για τα παιδιά των προσφύγων μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα, τα αντιπαραδείγματα, για τις προκλήσεις και τα καθήκοντα του εκπαιδευτικού κινήματος.
Ο Σύλλογός μας πάγια έχει στις βασικές του προτεραιότητες την αντιρατσιστική κι αντιφασιστική δράση. Με τις δράσεις μας υποστηρίξαμε κι υποστηρίζουμε έμπρακτα τα δικαιώματα των χιλιάδων ανθρώπων που κατάφεραν να σωθούν από τον πόλεμο, τον πνιγμό, τη φτώχεια, τις πολιτικές και κοινωνικές διώξεις κι ακόμη παραμένουν σε συνθήκες αθλιότητας.
Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών χρειάζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Η γκετοποίηση οδηγεί στον αποκλεισμό, στον χωρικό διαχωρισμό, στην αορατότητα, επιτείνει την ξενοφοβία, γίνεται εμπόδιο για τη μόρφωση, την ένταξη και την κοινωνικοποίησή τους. Ως εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην αντιπαιδαγωγική γκετοποίηση των προσφύγων μαθητών και μαθητριών με τη φοίτησή τους σε ξεχωριστές ζώνες.

Τρίτη 21 Μάρτη στις 18.30 στο 76ο Δ.Σ. Αθηνών (Κυκλώπων 6, σταθμός ΗΣΑΠ Πετράλωνα)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...