Ενημέρωση για τα emails των γονέων που ζητά το Υπουργείο Παιδείας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά εσείς και οι οικογένειές σας. Κλεισμένοι στα σπίτια μας αυτές τις δύσκολες μέρες ας σκεφτόμαστε τους μοναχικούς ανθρώπους πιο πολύ. Έχουμε αποδείξει οι εκπαιδευτικοί ότι σκεφτόμαστε πάντα το γενικό καλό.

Γνωστοποιούμε στους συναδέλφους ότι η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχαράκη έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στα σχολεία καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συγκεντρώσουν στο my school τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των γονέων των μαθητών για να προχωρήσει στην τηλεκπαίδευση.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την προχειρότητα  με την οποία ανακοινώνονται νέα εκπαιδευτικά μέτρα και για τη χρησιμοποίησή τους στην κυβερνητική  επικοινωνιακή πολιτική σε δύσκολες στιγμές καθώς και για  την  έλλειψη γνώσης  των υλικών συνθηκών των μαθητών μας, από τη μεριά των αρμοδίων του Υπουργείου. Σε ποιο σχολείο, σε ποιο σπίτι, με ποιους υπολογιστές, με ποιο ίντερνετ; Μέχρι την πιο αναλυτική ανακοίνωση:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/-ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ/-ΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΕΣ/-ΟΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΛΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.

Επισημαίνουμε ότι και με βάση την απόφαση της ΔΟΕ οι προφορικές εντολές του Υπουργείου Παιδείας για καθημερινή παρουσία Διευθυντών, Υποδιευθυντών και Προϊσταμένων στις σχολικές μονάδες αποτελούν ευθεία καταστρατήγηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα μέτρα αποτροπής διασποράς του COVID-19. Καταγγέλλουμε αυτές τις αυθαίρετες οδηγίες σε βάρος των συναδέλφων και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να τις ανακαλέσει. Επιπλέον, να εντάξει στα παραπάνω μέτρα την αναστολή δραστηριοτήτων σε όλες τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές (Διευθύνσεις, Κ.Ε.Σ.Υ, ΠΕ.Κ.Ε.Σ κλπ). Σε κάθε περίπτωση, οι προφορικές και αυθαίρετες εντολές δεν έχουν καμία απολύτως ισχύ και καλούμε τους συναδέλφους να τις αγνοήσουν.

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της κρίσης το σηκώνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές/-τριες και το βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες/-ες, διοικητικό προσωπικό κλπ) των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Είναι εκείνοι και εκείνες που τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, από κοινού μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, λοιδωρήθηκαν ως τεμπέληδες, απολύθηκαν γιατί «περίσσευαν», εξωθήθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν μια δουλειά. Οι ίδιοι, που τώρα δήθεν συγκινούνται με τη δουλειά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν δίσταζαν να απαιτούν να κλείσουν τα μισά νοσοκομεία και να απολυθούν οι γιατροί. Είναι χρέος και καθήκον μας, μόλις αυτές οι πρωτόγνωρες μέρες περάσουν, να μην ξεχάσουμε: να βγούμε όλες και όλοι στο δρόμο και δυναμικά να φωνάξουμε για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλο το λαό.

Η σκέψη μας, ο σεβασμός μας και η αλληλεγγύη μας βρίσκεται ακόμη σε όλους εκείνους τους εργαζόμενους (υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, διανομείς κλπ) που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αναγκάζονται να δουλεύουν με ελάχιστα μέσα προστασίας για να μπορεί να εξυπηρετείται ο κόσμος. Η σκέψη μας επίσης βρίσκεται στους πρόσφυγες που κυνηγημένοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και τώρα είναι στοιβαγμένοι κατά χιλιάδες στην κόλαση της Μόριας στη Λέσβο ή στη ΒΙΑΛ της Χίου χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Όταν τελειώσει αυτή η καταιγίδα, θα βρούμε μπροστά μας τα προβλήματα στην υγεία, την παιδεία και την εργασία συνολικά γιατί είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που τα γεννούν. Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνους τους όλους εκείνους τους εργαζόμενους που λόγω των έκτακτων μέτρων, δεν ξέρουν αν την επόμενη μέρα θα έχουν δουλειά ή αν θα πληρωθούν για τις μέρες που η εργασία τους είχε διακόψει τη λειτουργία της. Η αλληλεγγύη πρέπει να νικήσει!

ΥΓ. Οι χώρες της Ε.Ε. αρνήθηκαν να στείλουν βοήθεια στην δοκιμαζόμενη Ιταλία. Οι μόνες χώρες (εκτός ΕΕ) που ανταποκρίθηκαν ήταν η Κίνα και η Κούβα όπου έστειλαν γιατρούς και ιατρικά υλικά. Το μήνυμα των Κινέζων γιατρών ας είναι ο οδηγός μας για τις μέρες που θα έρθουν: ” Ειμαστε ολοι κυματα της ιδιας θαλασσας, φυλλα του ιδιου δεντρου, ανθη του ιδιου κηπου”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...