Ο Διευθυντής Π.Ε. της Δ’ Αθήνας σε ρόλο δικαστή;

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ’ Αθήνας, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», ΤΑΥΡΟΥ «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» & ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, υλοποιώντας τις αποφάσεις των έκτακτων Γενικών Συνελεύσεών τους, επέδωσαν (όπως και άλλοι 70 ΣΕΠΕ σε όλη τη χώρα στις αντίστοιχες δικές τους ΔΙΠΕ) Εξώδικες Γνωστοποιήσεις προς την Δ’ Δ/νση Π.Ε., με τις οποίες κηρύσσουν Απεργία-Αποχή!

Από την πλευρά μας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Το συγκεκριμένο περιεχόμενο των απαντήσεων του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας στα εξώδικα των ΣΕΠΕ Δ’ Αθήνας, έχει πολιτική διάσταση, γιατί συνιστά ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία των Συλλόγων μας και απόπειρα περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Εντάσσεται δε, στο πλαίσιο αυταρχισμού και τρομοκράτησης του ΥΠΑΙΘΑ και αποτελεί μνημείο εκφοβισμού, καθώς επιδιώκει να αποτρέψει τους εκπαιδευτικούς από την άσκηση του συνταγματικά νόμιμου δικαιώματος της απεργίας.

Η πρό(σ)κληση που μας απευθύνει, να ανακαλέσουμε «την προδήλως παράνομη προκήρυξη της απεργίας-αποχής», επιρρίπτοντάς μας την προδήλως συκοφαντική κατηγορία της «παραπλάνησης των συναδέλφων μας και καθοδήγησής τους σε μη σύννομες πράξεις», δηλαδή των ίδιων αυτών, εκατοντάδων μελών των Συλλόγων μας, που, με την αθρόα προσέλευσή τους στις Γενικές Συνελεύσεις, απαίτησαν την κήρυξη της Απεργίας-Αποχής, προσβάλλει τη νοημοσύνη των συναδέλφων και παραβιάζει το κριτήριο της νομιμότητας αλλά και τις διοικητικές του αρμοδιότητες, συνιστώντας χαρακτηριστική περίπτωση υπέρβασης καθήκοντος και καταχρηστικής άσκησης εξουσίας.

Καθώς δεν είναι η πρώτη φορά, που στη διάρκεια της διοικητικής του θητείας στη ΔΙΠΕ Δ’ Αθήνας, αντιμετωπίζουμε συμπεριφορές αυταρχισμού, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς περί “συνδικαλιστικών ηγεσιών” κοκ. αλλά κυρίως, έλλειψη απαντήσεων!

Απαντήσεις, που δεν μας δόθηκαν ποτέ, για τους λόγους που εκπαιδευτικοί μετακινούνται άκριτα με προφορικές εντολές, για τους λόγους που, έως και σήμερα, υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και ΕΒΠ, για τους λόγους που δηλώνει αναρμόδιος για τα παιδαγωγικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ακατάλληλα ή ανεπαρκή σχολεία, για τους λόγους για τους οποίους επικαλείται, διαρκώς και εκφοβιστικά, τις ποινές που επισύρουν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι αυτής της κυβέρνησης.

Και πάλι, αναδεικνύεται βασιλικότερος του βασιλέως, ξανά στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και της διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι στο ελληνικό κράτος ισχύει η Αρχή της διάκρισης των εξουσιών και όχι το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!

Ενημερώνουμε λοιπόν τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ’ Αθήνας ότι στην Ελληνική Δημοκρατία, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την Απόφαση 27/2004, έχει κρίνει ότι Απεργία που δεν κηρύσσεται ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ παράνομη από τη Δικαιοσύνη, είναι νόμιμη! Και επίσης, ότι η μόνη αρμοδιότητα κρίσης ανήκει στη Δικαιοσύνη και όχι στον ίδιο!

Εμείς, δηλώνουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα συνεχίσουμε ενωτικά, μαχητικά και ανυποχώρητα τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση- κατηγοριοποίηση, υπερασπίζοντας το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση!

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση:

Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας! Δεν το παζαρεύουμε, δεν το παραδίδουμε.

• Καμία ποινή δε μπορεί να προκύψει για δημόσιο υπάλληλο που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου.

• Ο χαρακτηρισμός της συμμετοχής σε απεργία των δημοσίων υπαλλήλων ως παράλειψη καθήκοντος, μας γυρίζει σε αλήστου μνήμης εποχές.

• Η, χουντικής έμπνευσης, εγκύκλιος για παύση και αντικατάσταση διευθυντών/διευθυντριών–προϊσταμένων, που συμμετέχουν στην απεργία– αποχή δεν θα περάσει.

• Οι στάσεις εργασίας από 1-3 ώρες, που έχουν κηρυχθεί από τα σωματεία, είναι αδιαπραγμάτευτες.

Δηλώνουμε επίσης ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία και συκοφαντία.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Π.Ε. της Δ’ Αθήνας


ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
«Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...