Να σταματήσουν οι  διώξεις των μελών του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ και της ΕΛΜΕ Ημαθίας που υπερασπίστηκαν ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ, τη Γενική Συνέλευση, το Σωματείο και τις διαδικασίες του

Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας», καταγγέλλει την παρέμβαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης στη λειτουργία και τις συλλογικές διαδικασίες των ΕΛΜΕ.

Πρωτοφανής απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας και απόλυτη εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης, αποτελεί η επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  και  του ΔΣ  της για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ!

Οι πειθαρχικές διώξεις ξεκίνησαν με την  πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Οι διώξεις συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη και από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (Χρήστου Ζαγανίδη, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Στεφανίδου Σοφία, γραμματέας και Φραντζέσκου Σίσσυ, αντιπρόεδρος) που διατάσσονται να απολογηθούν (έγγραφες εξηγήσεις) για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  της Ε ΕΛΜΕ-Θ! 

Μέλη του ΔΣ και μέλη ΕΛΜΕ διατάσσονται να απολογηθούν για τη στάση τους στη ΓΣ, δηλαδή η απόλυτη εφαρμογή από το κράτος του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζιδάκη, μάλιστα εφαρμόζεται δια μέσου των Διευθυντών Εκπαίδευσης που με ρόλο διεκπεραιωτών επιχειρούν να του δώσουν νομιμοποιητική υπόσταση. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Πρόκειται, με άλλα λόγια, για ανάμειξη των διοικητικών αρχών σε θέματα που αφορούν το συνδικαλιστικό κίνημα και μπορεί να αξιοποιηθούν σε δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ και εκλεγμένων εκπροσώπων της.

  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι ενέργειες των ΔΔΕ Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης προς τους συναδέλφους συνδικαλιστές και οι παρεμβάσεις στη δράση του σωματείου.
  • Να μη διενεργηθεί καμμιά έρευνα, διοικητική εξέταση, πρόσκληση για εξηγήσεις.
  • Να μπει τώρα στο αρχείο οποιαδήποτε δικαστική παραγγελία.
  • Να μη διανοηθούν να προχωρήσουν σε κυρώσεις ή διώξεις      συναδέλφων. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους!

Απαιτούμε τώρα να σταματήσουν οι παρεμβάσεις της Διοίκησης στη συνδικαλιστική δράση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...