ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ : Α’ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Η εκτίμηση των εκπαιδευτικών συλλόγων της Αθήνας, πως με τη συγχώνευση των σχολικών επιτροπών του Δήμου Αθηναίων επιχειρείται ο οικονομικός στραγγαλισμός των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων, επιβεβαιώθηκε και από τις συναντήσεις στις οποίες καλέστηκαν οι διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων της πόλης από την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Μεγαλοοικονόμου.
Η παρουσία των συλλόγων εκπαιδευτικών ΠΕ, αλλά και η απαίτηση όλων των παρευρισκομένων να συζητηθεί στην ουσία του το θέμα της κατανομής των χρημάτων στις σχολικές κοινότητες, αφού στην πραγματικότητα οι προτάσεις κι οι στοχεύσεις του Δήμου της Αθήνας, επιχειρείται να επιβληθούν εν είδει τελεσιγράφου κάτω από ένα πέπλο αδιαφάνειας, θέτοντας τα σχολεία σε καθεστώς μνημονιακής επιτροπείας, ώστε να μην τους αποδίδεται παρά ένα μικρό μέρος των χρημάτων που τους αντιστοιχεί με βάση το νόμο, υποχρέωσαν τους υπεύθυνους του Δήμου να αποδείξουν ότι για το μόνο πράγμα που ήθελαν να συναντήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα είναι αποκλειστικά και μόνο για να ενημερωθεί γύρω από τα πληροφορικά συστήματα και τα τεχνικά προγράμματα που θα “τρέξουν” το πρόγραμμα κατανομής της φτώχειας.
Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, με την κάλυψη των εκπαιδευτικών σωματείων, αποχώρησε από όλες τις συναντήσεις-παρωδία που είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φλεβάρη, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις, την πολιτική και πρακτική που ακολουθεί ο Δήμος της Αθήνας, αλλά και την χονδροκομμένη απόπειρα, μέσω της ενημέρωσης για το ηλεκτρονικό σύστημα «Έπαφος» να νομιμοποιηθεί η αυθαιρεσία, η αδιαφάνεια και οι αποφάσεις για την οικονομική ασφυξία των σχολικών μονάδων!
Καλούμε τους συναδέλφους να επιδείξουν την ίδια στάση και στις επόμενες συναντήσεις που θα προγραμματιστούν, στις οποίες θα είναι και πάλι εκεί τα εκπαιδευτικά σωματεία ΠΕ της Αθήνας, αν δεν υπάρχει και δεν προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση για τα οικονομικά των σχολείων και την κατανομή όλης της επιχορήγησης και των χρημάτων που αντιστοιχούν σε κάθε σχολική μονάδα με βάση και τις συλλογικές μας θέσεις.
Διεκδικούμε:
• Γενναία αύξηση της κρατικής επιχορήγησης.
• Έκτακτη επιχορήγηση από το δήμο για την αντιμετώπιση των παλαιότερων χρεών και των προβλημάτων δημοτικών και νηπιαγωγείων της πόλης μας.
• Απόδοση των χρημάτων των δόσεων στις σχολικές κοινότητες και διαχείρισή τους από αυτές όπως ακριβώς ορίζει ο σχετικός αλγόριθμο.
• Άμεση χρηματοδότηση και με έκτακτη επιχορήγηση των οξυμένων αναγκών των νηπιαγωγείων με το ποσό των 500-700 ευρώ ανά νηπιαγωγείο και αντίστοιχα των τμημάτων ένταξης και του ολοήμερου δημοτικού σχολείου!
• Να αναλάβει μόνιμα ο Δήμος την πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ και θέρμανσης των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας, όπως 500 λίτρα πετρέλαιο ανά έτος και λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, γιατί τα νηπιαγωγεία αδυνατούν αντικειμενικά να καλύπτουν τις ανάγκες αυτές.
• Απαιτούμε την αύξηση της επιχορήγησης στα σχολεία τώρα, τη δίκαιη κατανομή των πιστώσεων και την επιστροφή της οικονομικής διαχείρισης των σχολείων στους πλέον αρμόδιους, στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές της κάθε σχολικής μονάδας, την παραπέρα ανάπτυξη των αρμοδιοτήτων των ΔΕΠ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...