Εκδίκαση ανάκλησης διαπιστωτικών πράξεων_Νέα Αγωγή ΥΠΑΙΘΑ για την Απεργία-Αποχή

Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται Παιδεία!

Το ΥΠΑΙΘΑ για ακόμη μια φορά σέρνει τον κλάδο στα δικαστήρια και μάλιστα για δύο υποθέσεις μέσα σε μια μέρα! Στο ίδιο έργο θεατές, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας κατέθεσαν νέα αγωγή ενάντια στην προκηρυγμένη Απεργία – Αποχή της ΔΟΕ ενάντια σε κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την ατομική αξιολόγηση! Η δίκη ορίστηκε για αύριο Τετάρτη 13 Μάρτη στις 13:00.  Είναι πλέον προφανές σε όλες/ους τις/τους εκπαιδευτικούς ότι το υπουργείο έχει χάσει κάθε έρεισμα στον κλάδο και η δικαστική οδός είναι η μόνη παρηγοριά που τους έχει απομείνει! Αν νομίζουν πως με εκβιασμούς, δίκες, πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων θα μας κάμψουν, είναι γελασμένοι! Τον νόμο της αξιολόγησης οι εκπαιδευτικοί τον κάναμε κουρελόχαρτο! Είμαστε ήδη νικητές! 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι νεοδιόριστοι ιδιαίτερα του 2020

Την Τετάρτη 13/3, εκτός απρόοπτου, θα εκδικαστεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (Ριανκούρ 85), εξ αναβολής από τον περασμένο Νοέμβρη, η αίτηση ακύρωσης της απόφασης του τέως Διευθυντή Εκπαίδευσης ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας, με θέμα «Ανάκληση απόφασης μονιμοποίησης εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Α΄ Αθήνας».

Θυμίζουμε σε όλους ότι με παρέμβαση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Α’ Αθήνας, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογός μας «Ο Παρθενώνας», οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι του 2020 που υπηρετούσαν πέρυσι σε σχολεία της ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας είχαν πάρει τη διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησής τους. Στη συνέχεια αυτές είχαν ανακληθεί με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα βάσει των οποίων είχαν υπογραφεί!

Το ΥΠΑΙΘΑ εδώ και 4 χρόνια κρατάει ομήρους σε καθεστώς ομηρίας τους συναδέλφους και επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να εφαρμόσει την αξιολόγηση που έχουμε καταδικάσει στην πράξη όλοι οι εκπαιδευτικοί!

Μετά από αίτημα των ίδιων των συναδέλφων και των εκπαιδευτικών Σωματείων η ΔΟΕ προχώρησε σε ομαδική προσφυγή ενάντια στην ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησής τους. Αυτή η προσφυγή δικάζεται αύριο, Τετάρτη 13 Μάρτη. Το δικαστήριο ξεκινάει στις 9:30 αλλά έχει πολλές υποθέσεις και δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα γίνει η δίκη που μας αφορά. Δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των κυβερνώντων. Αντιμετωπίζουμε την εκδίκαση ως μέρος του μεγάλου αγώνα που κάνουμε για μονιμοποίηση των συναδέλφων μας.

Οι προσφεύγουσες/οντες συναδέλφισσες/σοι θα εκπροσωπηθούν από τη νομική Σύμβουλο της Ομοσπονδίας.

Καλούμε όσους συναδέλφους μπορούν και ιδιαίτερα τους συναδέλφους νεοδιόριστους να έρθουν την Τετάρτη 13/3 στις 9.30 π.μ. στο Εφετείο για να στηρίξουμε με την παρουσία μας και την προσφυγή.

Απαιτούμε:

  • Την ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων εδώ και τώρα χωρίς καμία προϋπόθεση!
  • Να δικαιωθούν οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι του 2020 της Α΄ Αθήνας (και όλων των αντίστοιχων Διευθύνσεων) που μονιμοποιήθηκαν πέρυσι και στη συνέχεια τους έγινε ανάκληση της μονιμοποίησής τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...