Παρασκευή 11/5 : Κινητοποίηση ενάντια στην ελαστική εργασία για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους

Mαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και ευρύτερα στο δημόσιο.

Ο σύλλογος μας συμμετέχει και καλεί σε μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων και ιδιαίτερα των αναπληρωτών στην πανελλαδική μέρα αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία – για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με συγκέντρωση στις 1μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή και το Υπ. Διοικητικής ανασυγκρότησης. Συγκεντρωνόμαστε από τις 12μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος στην κατασκήνωση των απολυμένων συμβασιούχων από τους ΟΤΑ.

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί :
• τη συνέχιση του αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση που τάραξε τα νερά της αδράνειας και ξαναέβγαλε στο δρόμο τους αναπληρωτές και τον κόσμο της εκπαίδευσης με τα μεγάλα συλλαλητήρια στο Υπουργείο Παιδείας (και τις συνελεύσεις αγώνα μέσα σε αυτό) και στο Μέγαρο Μαξίμου που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με τα ΜΑΤ.
• απάντηση στην νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση, που ουσιαστικά επιβραβεύει την κατευθύνσεις τις κυβέρνησης και που προκρίνει αντί για μόνιμους διορισμούς την πρόταση για συμβάσεις 5ετίας. Εξάλλου, όπως αναφέρεται στην έκθεση « η λύση των μόνιμων διορισμών είναι ακριβή».
• απάντηση στην κατάθεση του νομοσχέδιου για τις αλλαγές στις δομές στην εκπαίδευση στη Βουλή που φέρνει την αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση, υπονομεύει την ειδική αγωγή και συρρικνώνει ότι έχει απομείνει από τις υποστηρικτικές δομές του δημόσιου σχολείου.
Ο κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων σε όλο το δημόσιο ενάντια στην ελαστική εργασία είναι ο δρόμος για την απόκρουση της επέκτασης των κάθε είδους ελαστικών μορφών απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με προγράμματα ΕΣΠΑ, ολιγόμηνες συμβάσεις κ.λπ., που επιβάλουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και η εργοδοσία χτυπώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Μόνο ο αποφασιστικός ενωμένος αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων μπορεί να σπάσει στην πράξη τα μνημόνια και την επιβολή της φτηνής εργασίας και της υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων.
Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η ομηρία των αναπληρωτών και όλων των συμβασιούχων.
Να σταματήσει η ανακύκλωση των εργαζόμενων και το μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε δυο και τρεις εργαζόμενους με τις απολύσεις συμβασιούχων και την πρόσληψη νέων συμβασιούχων.
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να σπάσει η αδιοριστία και η συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και του δημοσίου ευρύτερα που επιβάλουν τα μνημόνια, η ΕΕ και η κυβέρνηση.
Ίσα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα σε αναπληρωτές – συμβασιούχους με τους μόνιμους.

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από της 12 μέχρι της λήξη της βάρδιας και η ΔΟΕ συμπληρωματική στάση εργασίας από τις 8 μέχρι τις 12.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...