Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Ο αγώνας αυτός δείχνει το δρόμο σε όλο το εργατικό κίνημα. Το δρόμο του αγώνα μέχρι τέλους για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων που στερούν οι πολιτικές κεφαλαίου-ΕΕ-κυβερνήσεων.

Εδώ και 4 χρόνια εφαρμόζονται εκτεταμένα τα προγράμματα ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, αναιρώντας στοιχειώδη δικαιώματα που συγκροτούσαν αυτό που για έναν αιώνα γνωρίζαμε ως εργασία. Τα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς και η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τη συντριπιτική πλειοψηφία των ανέργων έχει συμβάλλει στη γιγάντωση του εργασιακού μεσαίωνα.

Η κυβέρνηση δεν υπολόγιζε ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα θα κατορθώσουν να ορθώσουν το ανάστημά τους. Κι όμως, οι πιο φτωχοί των φτωχών δεν παρακαλάνε, δεν προσκυνούν! Με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση απαιτούν αυτό που είναι αναγκαίο όχι μόνο για αυτούς, αλλά για όλους τους άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους. Απαιτούν να σταματήσει η ανακύκλωση των ανέργων και να συνεχίσουν να εργάζονται με πλήρη δικαιώματα και κανονικό μισθό. Ξέρουν ότι  κάτι τέτοιο έρχεται σε σύγκρουση με κυβερνήσεις, δήμους και  τη λογική του ΕΣΠΑ. Ξέρουν όμως ότι η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζόμενων και των ανέργων και από εκεί αντλεί τη δύναμη ο αγώνας τους.

Στην εκπαίδευση γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η επισφαλής εργασία μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Χιλιάδες συνάδελφοί μας κάθε χρόνο περιμένουν την «ελεημοσύνη» των ευρωπαϊκών κονδυλίων για να προσληφθούν στα σχολεία, ενώ ειδικά τη φετινή σχολική χρονιά χιλιάδες συνάδελφοί μας ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας του τρόπου κατανομής του που είχε ως αποτέλεσμα είτε να μην προσληφθούν στις περιοχές που για χρόνια δούλευαν είτε να μην δουλέψουν καθόλου. Και στην εκπαίδευση γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος για να καλύπτονται οι ανάγκες και των σχολείων αλλά και των εκπαιδευτικών είναι η μόνιμη, σταθερή δουλειά.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι συνάδελφοι να παραμείνουν στη δουλειά. Η πολιτική της ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας μπορεί και πρέπει να σταματήσει!

Ο Σύλλογός μας  θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μελών του για το συγκεκριμένο θέμα. Καλεί τα μέλη του να παρέχουν ηθική και υλική στήριξη στους εργαζόμενους που μέσα σε αυτές τις μέρες και νύχτες κατασκηνώνουν κάτω από το Υπ. Εργασίας.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ – ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...