Συγκέντρωση γονέων και εκπαιδευτικών, Παρασκευή 20 Μάη 18.00 στο Σύνταγμα

Να ανακληθεί η υπουργική απόφαση για τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου»

Μαζικοί διορισμοί – κανένας αναπληρωτής να μην απολυθεί – κάτω τα χέρια από τα νηπιαγωγεία

Όλοι  την Παρασκευή 20 Μάη, 6 μ.μ. στο Σύνταγμα

 Τη βδομάδα αυτή κατατίθεται και ψηφίζεται στη Βουλή ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με ένα πακέτο αντιλαϊκών –αντεργατικών μέτρων για να κλείσει «θετικά» η αξιολόγηση της 24ης Μάρτη : αύξηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων,  μειώσεις μισθών στο δημόσιο για τους νεοεισερχόμενους και απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, παράδοση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» στις τράπεζες, νέο «υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων», θεσμοθέτηση του Αυτόματου Μηχανισμού Περικοπών, του περίφημου «κόφτη», για να κόβονται μισθοί και συντάξεις αυτόματα, με προεδρικό διάταγμα, στην (αναπόφευκτη) περίπτωση που θα υπάρχει απόκλιση από το στόχο των (ανεδαφικών) πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%. Πρόκειται για μνημόνια διαρκείας, για επίθεση χωρίς τέλος.

Η δημόσια παιδεία είναι και θα είναι ένα από βασικά θύματα αυτής της πολιτικής. Ήδη το Υπουργείο Παιδείας με την υπουργική απόφαση για το «νέο» ολοήμερο σχολείο συνεχίζει στο δρόμο των περικοπών στην εκπαίδευση, αφού η απόφαση αυτή σημαίνει απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δεν θα χωράνε πια στο σχολείο που έκοψε και έραψε στο όνομα της «δημοσιονομικής προσαρμογής». Η απόφαση αυτή σημαίνει ταυτόχρονα ότι χιλιάδες παιδιά θα μείνουν έξω από το ολοήμερο, ενώ με τα προηγούμενα νομοθετήματα και τροπολογίες έχουμε απανωτά χτυπήματα στο νηπιαγωγείο, στην ειδική αγωγή, στις υποστηρικτικές δομές στην εκπαίδευση.

Την  Παρασκευή 13/5 το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε μια πρώτη απάντηση με μαζική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας την απόσυρση της υπουργικής απόφασης, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και καμιά απόλυση αναπληρωτή.

Συνεχίζοντας τον αγώνα μας συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής την Παρασκευή 20/5 στο Σύνταγμα, γιατί θεωρούμε ότι η μάχη που πρέπει να δώσουμε πρέπει να δοθεί από κοινού με τους γονείς και τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για ένα σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες όλων των παιδιών.  

Η πρόεδρος                                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Αιμιλία Τσαγκαράτου                                                               Αδριανή Προκόπη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...