10 χρόνια από τη δολοφονία του Π.Φύσσα. Όλες/οι στην αντιφασιστική συναυλία την Κυριακή 17/09 στις 18:00 στα Λιπάσματα Δραπετσώνας (ΣΙΛΟ) και στη συγκέντρωση στο Κερατσίνι την Δευτέρα 18/09 στις 17:30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Δεν ξεχνάμε!

Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από εκείνο το βράδυ. Το Βράδυ που το τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα μην κατορθώνοντας να τον νικήσει. Δέκα χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος δεν υπέκυψε στο φόβο και δε δίστασε να έρθει αντιμέτωπος με το οργανωμένο τάγμα των νεοναζί .

10 χρόνια Αντιφασιστικό Κίνημα

Το αντιφασιστικό κίνημα που αναγεννήθηκε μέσα από τον Παύλο έγινε ποτάμι που έπνιξε κάθε νοσταλγό του Χίτλερ. Ωστόσο δεν ξεχνάμε την ανοχή της Αστυνομίας στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, γιατί η δολοφονία του Παύλου ήρθε ως συνέχεια των δολοφονικών επιθέσεων των Χρυσαυγιτών ενάντια σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και πλήθος άλλων μεταναστών, συνδικαλιστών, συλλογικοτήτων.

Δεν ξεχνάμε την στήριξη του ναζιστικού μορφώματος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και το κεφάλαιο. Δεν ξεχνάμε ότι ο φασισμός είναι το εργαλείο του καπιταλισμού για να αφαιρέσει κάθε κοινωνικό, λαϊκό εργατικό δικαίωμα. Όποια μάσκα κι αν φορέσει, είναι η πιο βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στις εργαζόμενες μάζες, ο πιο αχαλίνωτος σωβινισμός και ο πιο ληστρικός πόλεμος, ο χειρότερος εχθρός όλων των εργαζομένων.

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2023: Ούτε βήμα πίσω!

Σήμερα δέκα χρόνια μετά και ενώ οι δίκες της Χ.Α ακόμη συνεχίζονται είναι επιτακτική ανάγκη να καταδικάσουμε στην πράξη τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Η προσπάθεια που γίνεται να ξεπλύνουν τους φασίστες δεν θα περάσει. Βλέπουμε στελέχη της ΧΑ μέσα από την φυλακή να λύνουν και να δένουν, χρησιμοποιώντας ακόμη και αχυρανθρώπους για να μπουν στην Βουλή, ενώ ακόμη και ο καταδικασμένος Κασιδιάρης βάζει υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων.

Συμπίπτει το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, έγκλημα του ελληνικού κράτους που προσπαθούν να το κρύψουν κάτω από το χαλί. Την απάνθρωπη δολοφονία του νεαρού Αντώνη που τον έσπρωξαν στη θάλασσα γιατί «νόμιζαν ότι ήταν Πακιστανός». Τους φασίστες-κυνηγούς προσφύγων στον Έβρο. Τους νεκρούς πρόσφυγες στο δάσος της Δαδιάς.  Τη δολοφονία του βιοπαλαιστή μετανάστη στη Νέα Ιωνία. Την επέλαση των Κροατών ναζί 400 χλμ. μέσα στην ελληνική επικράτεια για να δολοφονήσουν, εν γνώσει των ελληνικών Αρχών και με την ανοχή τους. Τις πρωθυπουργικές κραυγές ανορθολογισμού ότι οι  φωτιές μπαίνουν στα περάσματα των μεταναστών.

Ο λαός μας έχει πείρα και ξέρει πως η μάχη με τον φασισμό γίνεται στον δρόμο, στην γειτονιά, στους χώρους δουλειάς! Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν εστίες εκκόλαψης για το αυγό του φιδιού.

Ούτε βήμα πίσω! Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες! Στον δρόμο, στο συνδικάτο, στα γήπεδα, σε κάθε επίπεδο πολιτικής και κοινωνικής έκφρασης.

O Σύλλογός μας όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τα μέλη του, πλάι στον καθημερινό αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, δίνει και τον αγώνα ενάντια στον φασισμό, ώστε να ξαναγυρίσουν στα λαγούμια τους τα ναζιστικά μορφώματα.

Καλούμε τα μέλη μας να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συναυλία την Κυριακή 17/09 στις 18:00 στα Λιπάσματα Δραπετσώνας (ΣΙΛΟ) και στην συγκέντρωση στο Κερατσίνι την Δευτέρα 18/09 στις 17:30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π.Φύσσα 60) με πορεία στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!