Σχετικά με την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ περί υποχρεωτικής 30ωρης παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία

Σχετικά με την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ περί υποχρεωτικής 30ωρης παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» επισημαίνει:

• Κάθε προσπάθεια για υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στο σχολείο, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, θα μας βρει κάθετα αντίθετους και θα ακυρωθεί στην πράξη.
• Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε όλα τα σχολεία, να διαφυλάξουν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα στην παραπάνω κατεύθυνση. Πάγια θέση του συλλόγου μας είναι η διασφάλιση του ωραρίου εργασίας του κάθε εκπαιδευτικού.
• Υπερασπίζουμε το ωράριο μας, δεν ανοίγουμε την πόρτα για επιπλέον καθήκοντα. Κανένας σύλλογος διδασκόντων και κανένας δ/ντής δεν πρέπει να αλλάξει τη λογική των αναθέσεων καθηκόντων και να προστρέξει να επιβάλει την υποχρεωτική παραμονή των συναδέλφων με επιπλέον καθήκοντα στην πράξη. Όποιος το επιχειρήσει, στρέφεται ενάντια στον κλάδο και θα αποτελεί τον “πολιορκητικό κριό” των κυβερνώντων για την κατάργηση κατακτήσεων πολλών χρόνων.
• Κανείς/καμιά λοιπόν δεν είναι υποχρεωμένος/-η να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, εφόσον ο σύλλογος διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία.
• Καλούμε τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολικών μονάδων και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην επιδιώξουν να εφαρμόσουν λογικές υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο, γιατί θα βρουν απέναντί τους τον οργανωμένο κλάδο. Η μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες των σωματείων μας (Συλλόγους – ΕΛΜΕ) αποτελεί προϋπόθεση για την μη επιβολή και ανατροπή τέτοιων απαράδεκτων εργασιακών ρυθμίσεων. Τα σωματεία και οι ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) επιβάλλεται να πάρουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για τη μη εφαρμογή τέτοιων ρυθμίσεων, όπου γίνει προσπάθεια να εφαρμοστούν.
• Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να λάβει άμεσα αγωνιστικές αποφάσεις για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών της κυβέρνησης καλύπτοντας τους εκπαιδευτικούς – μέλη της στη μη εφαρμογή τέτοιου είδους ρυθμίσεων που καταργούν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εκπαιδευτικών.
• Σε περίπτωση που υπάρξουν πιέσεις από διευθυντές/διευθύντριες σχολείων, καλούμε τους εκπαιδευτικούς να ζητήσουν εγγράφως την ανάθεση και να ενημερώσουν άμεσα το σωματείο.
• Μέσα στο επόμενο διάστημα το ΔΣ του συλλόγου μας θα καλέσει σε συνάντηση τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολικών μονάδων.
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...