Παρασκευή 2 Μάρτη όλες και όλοι στο Υπουργείο Παιδείας

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ!
ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ!
• Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 2 Μάρτη για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή για τις 3 πρώτες του ολοήμερου και καλεί σε συγκέντρωση στη 1 στο Υπουργείο Παιδείας.
• Παρασκευή 2/3 πανελλαδική συνέλευση αγώνα σωματείων της εκπαίδευσης – επιτροπών αγώνα αναπληρωτών – συλλόγων/συλλογικοτήτων αναπληρωτών στις 5 το απόγευμα στο ΠΤΔΕ (Ναυαρίνου 13Α).
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σε συνέχεια της ανακοίνωσής της 19ης Φλεβάρη σας ενημερώνουμε ότι η πλειοψηφία της ΔΟΕ δεν έχει καταλήξει ακόμη σε καμία απόφαση για τις 2 Μάρτη. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες και συγκεκριμένες.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 2 Μάρτη για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή για τις 3 πρώτες του ολοήμερου. Συνεχίζουμε και ζητάμε από το ΔΣ της ΔΟΕ να κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 2 Μάρτη.
Καλούμε σε συγκέντρωση στη 1 στο Υπουργείο Παιδείας με κορυφαίο αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς και όλα τα ζητήματα που συνδέονται με τις περικοπές θέσεων εργασίας και τα κορυφαία ζητήματα της περιόδου (υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση αποκλειστικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο, απεργία-αποχή από την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, κλπ.).
Καλούμε την Παρασκευή 2/3 πανελλαδική συνέλευση αγώνα σωματείων της εκπαίδευσης – επιτροπών αγώνα αναπληρωτών – συλλόγων/συλλογικοτήτων αναπληρωτών στις 5 το απόγευμα στο ΠΤΔΕ (Ναυαρίνου 13Α).
Δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ, επιτροπές αναπληρωτών που έχουν συγκροτηθεί στα κατά τόπους σωματεία και συλλογικότητες αναπληρωτών πανελλαδικά βρίσκονται σε μια αγωνιστική εγρήγορση. Οι κινητοποιήσεις της 23ης Φλεβάρη στις Περιφέρεις έδειξαν τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί.

Το μνημόνιο για την εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και ενόψει της τελικής έκθεσης του ΟΟΣΑ, προβλέπει μεταξύ άλλων: συγχωνεύσεις σχολείων, 30ωρη υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο στην προοπτική αύξησης του διδακτικού ωραρίου και αποχαρακτηρισμού της ώρας σίτισης. Τα παραπάνω αρκούν για να υπολογίσει κανείς μερικές χιλιάδες απολυμένους και άνεργους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς! Στην ίδια κατεύθυνση κινείται η αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, μια μάχη που καλούμαστε το αμέσως επόμενο διάστημα να ξαναδώσουμε. Με τον όρο «αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου» επιχειρούν, λοιπόν, να ανοίξουν και πάλι, το ζήτημα και της δικής μας αξιολόγησης, αφού ως απόλυτα συνδεδεμένες και αλληλοσυμπληρούμενες διαδικασίες έχουν ως μοναδικό σκοπό την πλήρη μετάθεση της ευθύνης λειτουργίας των σχολείων και επίδοσης των μαθητών μας στις πλάτες μας, την κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο σχολείων, την ποσοτικοποίηση μέσω δεικτών κάθε πτυχής της σχολικής ζωής και της μαθησιακής διαδικασίας, τη διάλυση, δηλαδή, του δημόσιου σχολείου και των όποιων εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων ως τώρα γνωρίζαμε. Ένα σχολείο που δε μας χωρά όλους και όλες και που όσοι πετάγονται εκτός, εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα είναι με την «νομιμοποίηση» της λιγότερης τους αξίας και ακολούθως με το κλείσιμο/συγχώνευση του σχολείου τους.
Απέναντι στις επιδιώξεις τους σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη της υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δημόσιου δημοτικού και νηπιαγωγείου, των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας! Η επιδίωξη του Υπουργείου να δημιουργήσει εκ νέου όρους διάσπασης εντός του κλάδου θα μας βρει συσπειρωμένους! Το αίτημα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία είναι το μοναδικό που δημιουργεί πραγματικούς όρους συσπείρωσης του κόσμου, δεν αποκλείει κανέναν, δεν παζαρεύει τον αριθμό των μορίων, ούτε συνδιαλέγεται με την προσπάθεια μοιράσματος των αναγκαίων διορισμών σε μια πίτα που δεν μας χωρά όλους-όλες!
Απαιτούμε:
• Εδώ και τώρα μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κανείς/καμιά δεν περισσεύει! Δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι του διαχωρισμού και της διάσπασης.
• Εξίσωση των εργασιακών-ασφαλιστικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών. Πλήρης προστασία της μητρότητας.

Στη βάση των συλλογικών μας αποφάσεων θα υπερασπιστούμε και θα δώσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία όλων!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...