Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

Πρόγραμμα Δράσης Νοέμβρης 2023

-24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη με Γενικές Συνελεύσεις και ολομέλεια προέδρων για τη συνέχισή και κλιμάκωσή τον Γενάρη

-Πανελλαδική κινητοποίηση για την Ακώλυτη Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων σε όλη τη χώρα τώρα! Τέρμα στον εμπαιγμό και τον εκβιασμό! Κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις όλης της χώρας και κεντρική κινητοποίηση στο Υπουργείο

-Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Αθήνα

-Συμμετέχουμε στα πανελλαδικά συλλαλητήρια στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη

-Συμμετοχή στα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό/οργάνωση αντιπολεμικών μαθημάτων αλληλεγγύης και στήριξης

-Συμμετέχουμε, οργανώνουμε συντονισμό των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ενισχύοντας πρωτοβουλίες κοινής δράσης, για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και ειδικά για την οργάνωση του αγώνα

•       Συμμετέχουμε μαζικά την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στις 14:00, στη συγκέντρωση στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας με αίτημα να μην περικοπεί ο μισθός και η προϋπηρεσία της συναδέλφου αναπληρώτριας που υπέστη εργατικό ατύχημα, την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, τις προϋποθέσεις για ασφαλή και αξιοπρεπή σχολικά κτίρια. Καμία μόνη/κανένας μόνος απέναντι στην αυθαιρεσία του ΥΠΑΙΘΑ. Συμπαραστεκόμαστε στις/στους συναδέλφισσες/φους που τραυματίστηκαν το τελευταίο διάστημα και αντιμετωπίζουν ανάλογα ζητήματα.

•       Επιπλέον διεκδικούμε άμεση κάλυψη όλων των κενών όλων των ειδικοτήτων στα σχολεία. Παράλληλη στήριξη για κάθε παιδί που έχει αντίστοιχη διάγνωση. Ανακοίνωση όλων των κενών από τον ΟΠΣΥΔ και όχι απόκρυψή μέρους τους. Μέχρι 15 μαθητές στο τμήμα.

•       Προτείνουμε στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, παναττική κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ και στις Διευθύνσεις με τα παραπάνω αιτήματα σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από κοινού.  Επόμενο βήμα, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και πανεκπαιδευτικό απεργιακό συλλαλητήριο, με αιχμές την αύξηση μισθών-συντάξεων-δαπανών για την παιδεία, το διορισμό-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών, την εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών-μονίμων, την απόσυρση της αξιολόγησης, τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για σχολεία ασφαλή και αξιοπρεπή, την ασφάλεια των συναδέλφων, τη διεκδίκηση γνήσιας Συλλογικής Σύμβασης που θα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω.

•       Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Οικονομικών αρκεί να αλλάξει ημερομηνία (έχει οριστεί για τις 6/12/2023), διότι στις 6 Δεκεμβρίου, όπως γνωρίζουμε όλοι/ες είναι ημέρα δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Μια άλλη ημερομηνία πρέπει να επιλεγεί, με κοινή συνεννόηση, στην οποία θα συμμετέχουμε με το πλαίσιό μας για αύξηση των μισθών μας, 1000 ευρώ καθαρά στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα κλιμάκια., κάλυψη των μνημονιακών απωλειών, επαναφορά 13ου-14ου μισθού και αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους. Αφορολόγητο στα 12.000 €. Αναδρομική επιστροφή του «κλεμμένου» ΜΚ 2016-2017. Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

•       Συμμετέχουμε και καλούμε συντονισμούς Συλλόγων ΠΕ, ΕΛΜΕ, Ενώσεων Γονέων και Σωματείων, με στόχο την ευρύτερη δυνατή αγωνιστική συνεννόηση και τη δημοκρατική και ισότιμη λειτουργία των διαδικασιών. Όταν δεν πληρούνται οι παραπάνω όροι, συμμετέχουμε ως παρατηρητές, προβάλλοντας τις θέσεις του Συλλόγου.

•       Συνεχίζουμε την αντίστασή μας στην αξιολόγηση με την απεργία-αποχή και τα ενιαία κείμενα, συγκεντρώσεις στις πύλες των σχολείων, στάσεις εργασίας (τις οποίες μετά από συνεννόηση με το ΔΣ καλύπτει ο Σύλλογος) για να μην δεχτούμε τον αξιολογητή στην τάξη, ενημέρωση των γονιών, ακύρωση του πανεθνικού διαγωνισμού τύπου PISA. Δεν υποχωρούμε απέναντι στις πιέσεις των σχολικών συμβούλων-αξιολογητών, δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς, προχωράμε με ενότητα και αγώνα.

•       Μένουμε ανυποχώρητοι  στον αγώνα μας για την υλοποίησή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με αξιοπρεπείς συνθήκες, με τους καταλληλότερους όρους και προϋποθέσεις. Και αυτός ο αγώνας συνεχίζεται με νέες κινητοποιήσεις, με παραστάσεις, με δημοσιεύσεις με ό,τι χρειαστεί ώστε να πετύχουμε την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής και εκπαίδευσης όχι με λογικές στοιβάγματος, αλλά με αξιοπρεπείς όρους για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Παραμένουμε αντίθετοι στη χρήση ελαφρού τύπου προκάτ τα οποία επιπλέον δεν έχουν ούτε τον στοιχειώδη εξοπλισμό για ένα νηπιαγωγείο.

•       Η εντατικοποίηση που βιώνουν οι νηπιαγωγοί, ο διδακτικός και ο διοικητικός φόρτος εργασίας έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο! Διεκδικούμε άμεσα, αξιοποιώντας κάθε μορφή και μέσο, την εξίσωση του ωραρίου όλων των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών ολιγοθεσίων με το ωράριο όλων των εκπαιδευτικών της Α’θμιας και, ακολούθως, την εξίσωσή μας με το ωράριο της Β’θμιας. Μια/ένας επιπλέον νηπιαγωγός σε κάθε νηπιαγωγείο – καμία και κανένας να μην διδάσκει μόνη/ος σε σχολικό κτίριο με παιδιά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...