ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ!
ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!
• Πανελλαδική μέρα δράσης την Παρασκευή 23/2 στη 1μ.μ. στην Περιφέρεια. Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε στάση εργασίας 1/2/3 ώρες στις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή 1/2/3 ώρες στις τελευταίες ώρες του απογευματινού κύκλου – ολοήμερο. Ο/Η κάθε συνάδελφος/-ισσα μπορεί να χρησιμοποιήσει όσες ώρες θέλει με βάση το διδακτικό του/της ωράριο.
• Προτείνουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Μαρτίου στο Υπουργείο Παιδείας. Επιδιώκουμε να έχει πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα και να ξεσηκώσει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να πετύχουμε την αποτροπή των επικείμενων μέτρων για την Παιδεία καθώς και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Καλούμε τη ΔΟΕ να κηρύξει άμεσα απεργία για την ημέρα εκείνη, σε αντίθετη περίπτωση ο σύλλογός μας θα κηρύξει στάση εργασίας μαζί και με τα υπόλοιπα σωματεία.
• Παρασκευή 2/3 πανελλαδική συνέλευση αγώνα σωματείων της εκπ/σης – επιτροπών αγώνα αναπληρωτών – συλλόγων/συλλογικοτήτων αναπληρωτών

Συναδέλφισσες,συνέδελφοι,
Το μνημόνιο για την εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και ενόψει της τελικής έκθεσης του ΟΟΣΑ, προβλέπει μεταξύ άλλων: συγχωνεύσεις σχολείων, 30ωρη υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο στην προοπτική αύξησης του διδακτικού ωραρίου και αποχαρακτηρισμού της ώρας σίτισης. Τα παραπάνω αρκούν για να υπολογίσει κανείς μερικές χιλιάδες απολυμένους και άνεργους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς! Στην ίδια κατεύθυνση κινείται η αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, μια μάχη που καλούμαστε το αμέσως επόμενο διάστημα να ξαναδώσουμε. Με τον όρο «αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου» επιχειρούν, λοιπόν, να ανοίξουν και πάλι, το ζήτημα και της δικής μας αξιολόγησης, αφού ως απόλυτα συνδεδεμένες και αλληλοσυμπληρούμενες διαδικασίες έχουν ως μοναδικό σκοπό την πλήρη μετάθεση της ευθύνης λειτουργίας των σχολείων και επίδοσης των μαθητών μας στις πλάτες μας, την κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο σχολείων, την ποσοτικοποίηση μέσω δεικτών κάθε πτυχής της σχολικής ζωής και της μαθησιακής διαδικασίας, τη διάλυση, δηλαδή, του δημόσιου σχολείου και των όποιων εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων ως τώρα γνωρίζαμε. Ένα σχολείο που δε μας χωρά όλους και όλες και που όσοι πετάγονται εκτός, εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα είναι με την «νομιμοποίηση» της λιγότερης τους αξίας και ακολούθως με το κλείσιμο/συγχώνευση του σχολείου τους.
Απέναντι στις επιδιώξεις τους σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη της υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δημόσιου δημοτικού και νηπιαγωγείου, των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας! Η επιδίωξη του Υπουργείου να δημιουργήσει εκ νέου όρους διάσπασης εντός του κλάδου θα μας βρει συσπειρωμένους! Το αίτημα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία είναι το μοναδικό που δημιουργεί πραγματικούς όρους συσπείρωσης του κόσμου, δεν αποκλείει κανέναν, δεν παζαρεύει τον αριθμό των μορίων, ούτε συνδιαλέγεται με την προσπάθεια μοιράσματος των αναγκαίων διορισμών σε μια πίτα που δεν μας χωρά όλους-όλες!
Με βάση τα παραπάνω ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»:
1. Καλεί σε πανελλαδική μέρα δράσης την Παρασκευή 23/2 στη 1μ.μ. στην Περιφέρεια. Κηρύττουμε από 1-3 ώρες στάση εργασίας για τη συμμετοχή των συναδέλφων-ισσών στην κινητοποίηση.
2. Προτείνει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Μαρτίου στο Υπουργείο Παιδείας. Επιδιώκουμε να έχει πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα και να ξεσηκώσει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να πετύχουμε την αποτροπή των επικείμενων μέτρων για την Παιδεία καθώς και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Επιδίωξη να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση με προοπτική κλιμάκωσης. Καλούμε τη ΔΟΕ να κηρύξει άμεσα απεργία για την ημέρα εκείνη, σε αντίθετη περίπτωση ο σύλλογός μας θα κηρύξει στάση εργασίας μαζί και με τα υπόλοιπα σωματεία.
3. Καλεί την Παρασκευή 2/3 πανελλαδική συνέλευση αγώνα σωματείων της εκπ/σης – επιτροπών αγώνα αναπληρωτών – συλλόγων/συλλογικοτήτων αναπληρωτών.
4. Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και τους συλλόγους και συλλογικότητες αναπληρωτών να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.
Απαιτούμε:
• Εδώ και τώρα μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών-τριών, με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κανείς/καμιά δεν περισσεύει! Δεν μπαίνουμε στο παιχνίδι του διαχωρισμού και της διάσπασης.
• Εξίσωση των εργασιακών-ασφαλιστικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών. Πλήρης προστασία της μητρότητας.

Στη βάση των συλλογικών μας αποφάσεων θα υπερασπιστούμε και θα δώσουμε ανυποχώρητα των αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία όλων!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...