Βασιλικότερος του βασιλέως;

Καταγγέλουμε τις ενέργειες του Διευθυντή Π.Ε. της Δ’ Αθήνας

Βασιλικότερος του βασιλέως;

Πριν καν το Υπουργείο Παιδείας καταθέσει δικαστική προσφυγή ενάντια στην απεργία-αποχή της Δ.Ο.Ε., ο Διευθυντής Π.Ε. της Δ΄ Αθήνας, είχε ήδη βγάλει την δικαστική απόφαση !

Όταν ενημερωθήκαμε ότι διευθυντές/τριες Δημοτικών Σχολείων της Δ Αθήνας  (Νέας Σμύρνης, Αργυρούπολη-Ελληνικό κα) δήλωσαν στάση εργασίας σε νεοδιόριστες συναδέλφισσες που κάνουν απεργία –αποχή, για το εξωδιδακτικό καθήκον της συνάντησης για προγραμματισμό του Α2, θεωρήσαμε ότι πρόκειται για δικό τους λάθος. Και όμως, όπως μας διαβεβαίωσαν υπήρχε ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ εντολή από τον Διευθυντή εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας κ. Κουμέντο, ότι η απεργία αποχή δεν αναγνωρίζεται και πρέπει να δηλωθούν αποκλειστικά και μόνο στάσεις εργασίας! Επισημάναμε ότι τέτοιες προφορικές εντολές οι οποίες-φυσικά-δεν δίνονται ποτέ γραπτά, αφήνουν τους διευθυντές/τριες νομικά και ηθικά έκθετους και ότι δεν νομιμοποιείται η άσκηση εκβιαστικών πιέσεων λέγοντας ότι θα μείνουν, τάχα, οι συνάδελφοι ακάλυπτοι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε από Προέδρους των Συλλόγων με το Διευθυντή Π.Ε. της Δ΄ Αθήνας, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έχει δώσει πράγματι αυτή την οδηγία, δήλωσε άγνοια και αδιαφορία για τις οδηγίες της Δ.Ο.Ε., την απαξίωσή του για την απεργία-αποχή, και τις γνωμοδοτήσεις της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε.

Επιπλέον, την ίδια μέρα που θα γινόταν το δικαστήριο (8/2) το οποίο αναβλήθηκε, η Δ΄ Αθήνας έστειλε μέιλ (χωρίς υπογραφή, από το μειλ του ΠΥΣΠΕ) με «οδηγίες» προς αξιολογητές (!!!) διευθυντές/τριες και προϊσταμένες, στο οποίο «συμβούλευε»: «Στην πλατφόρμα της αξιολόγησης αφού ανεβάσετε τα μονομερή πρακτικά υπάρχει το πεδίο για την ενημέρωση απεργίας-αποχής. (ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ)». Δηλαδή, ο Διευθυντής Π.Ε. της Δ΄ Αθήνας έχει προεξοφλήσει την απόφαση του δικαστηρίου, την αλλαγή της φόρμας του Υπουργείου και έχει προβλέψει τη λήξη της απεργίας-αποχής!

Θυμίζουμε λοιπόν στον Διευθυντή Π.Ε. της Δ΄ Αθήνας ότι:

  1. Η απεργία αποχή «είναι αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.» Έχει κριθεί νόμιμη μορφή αγώνα, η οποία εφαρμόζεται σε όλο το Δημόσιο από το 2014 μέχρι και σήμερα. Το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επαναπροκήρυξε την απεργία αποχή για το Δημόσιο από τις 2/2/2024.
  2. Το γεγονός ότι ο νέος υπουργός Παιδείας Πιερακάκης- ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο της Κεραμέως – αναγκάζεται να προσφύγει στα δικαστήρια, ομολογεί  και με αυτόν τον τρόπο τη νομιμότητα αλλά κει την τεράστια επιτυχία της απεργίας-αποχής.

Η πάγια τακτική της Δ΄ διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας για υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. μέσω προφορικών εντολών επεκτείνεται ακόμη και στη διαχείριση των κενών και τις μετακινήσεις των συναδέλφων, ιδιαίτερα των αναπληρωτών. Μονοπρόσωπη διοίκηση με αναίρεση στοιχειωδών λειτουργιών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. και του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου.  

Πράγματι λοιπόν, βασιλικότερος του βασιλέως!

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες του Διευθυντή Π.Ε. της Δ΄ Αθήνας, Κουμέντου Ιωάννη, για άσκηση τρομοκρατίας, για το καθεστώς προφορικών «οδηγιών» που έχει καθιερώσει, οδηγίες που σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος να εκθέσουν τους διευθυντές/τριες και προϊσταμένες και τέλος για τη συνεχή  παρερμηνεία και απαξίωση των αποφάσεων της Δ.Ο.Ε.

Είμαστε συσπειρωμένοι/ες στο  σωματείο και την Ομοσπονδία  μας. Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται!

Απαιτούμε να μην κοπεί κανένα μεροκάματο από στάσεις εργασίας που δηλώθηκαν για εξωδιδακτικό καθήκον το οποίο ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ καλύπτει η απεργία-αποχή!

Καλούμε :

  • τις/τους συναδέλφισσες/ους να επικοινωνούν άμεσα με τα Δ.Σ. των Συλλόγων σε περιπτώσεις προφορικών «οδηγιών» ή «εντολών».
  • διευθυντές/τριες και προϊσταμένες να μην δέχονται προφορικές οδηγίες από τη Δ΄ Διεύθυνση και να υπερασπιστούν το θεσμικό τους ρόλο. 
  • τη Δ.Ο.Ε. να παρέμβει ενάντια  στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό και να διερευνήσει μέσω της νομικής συμβούλου της Ομοσπονδίας την άσκηση διοίκησης κατάχρηση προφορικών εντολών χωρίς τη γραπτή ανάληψη της ευθύνης (και των συνεπειών) τους.
  • Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ’ Διεύθυνση (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 165, Νέα Σμύρνη), την Τρίτη 20/2 στις 14:00… αναμένοντας ακόμη την απάντηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης!

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΕ της Δ’ Αθήνας

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...