Καταγγελία για την φασιστική επίθεση στα Πετράλωνα

Καταγγελία για την φασιστική επίθεση στα Πετράλωνα
Αντιφασιστική Συγκέντρωση Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Μερκούρη

Το απόγευμα της Κυριακής 24/06 25 με 30 φασίστες περίπου επιτέθηκαν με πέτρες, αλυσίδες και μολότοφ εναντίον 9 ατόμων (οι 7 γυναίκες) μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης Πετραλώνων, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον κοινωνικό χώρο για την υγεία της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ. Στο χώρο λειτουργεί Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, συλλογική κουζίνα για ευπαθείς ομάδες και συχνά γίνονται εκδηλώσεις με παιδιά. Η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μέλους της κατάληψης. Οι γείτονες βοήθησαν στην απώθησή τους από το χώρο και προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία. Η αστυνομία προσήγαγε 3 άτομα που καταδίωξαν τους θύτες, με αποτέλεσμα οι παραλίγο δολοφόνοι να φύγουν ανενόχλητοι με το τρένο προς τον Πειραιά.
Η συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση αποτελεί συνέχεια ανάλογων επιθέσεων σε μετανάστες και συλλογικότητες. Η πολιτική ανοχή στο ρατσισμό και η προκλητική ατιμωρησία πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής, με πιο πρόσφατη εκείνη του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση, ο οποίος δημόσια στη Βουλή κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα, σε συνδυασμό με τις διώξεις και τη στοχοποίηση αγωνιστών, αποθρασύνουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις απειλές και την τρομοκρατία μπορούν να σπείρουν το φόβο και την υποταγή.
Δε θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας, οι μαθητές μας να συνηθίσουν στο μίσος, τον φόβο και τον ρατσισμό.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Μερκούρη.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...