ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ Κυριακή 14/1/2018 στις 12:00 Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα

5 χρόνια πέρασαν από τη στυγνή δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τη Χρυσή Αυγή στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Ξημερώματα Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2013 δύο φασιστοειδή που επέβαιναν σε μηχανάκι επιτέθηκαν και δολοφόνησαν με πισώπλατες μαχαιριές μετανάστη που βρισκόταν στην οδό Τριών Ιεραρχών πάνω σε ποδήλατο.

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα περιστατικά επιθέσεων των νεοναζιστικών ομάδων. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!!! Δε θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας, οι μαθητές μας να συνηθίσουν το μίσος, τον φόβο και τον ρατσισμό.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουμε παιδεία κι ελευθερία, που δίνουμε μάχες για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, δε θα επιτρέψουμε να εισχωρήσει στην καρδιά και το νου των μαθητών μας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Θα αγωνιστούμε ενάντια στη φτώχεια και την ανέχεια, για τα δικαιώματα του κόσμου της βιοπάλης όποιο κι αν είναι το χρώμα, η εθνικότητα, η θρησκεία του.
Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.
Ο φασισμός θα ηττηθεί από το οργανωμένο λαϊκό – εργατικό κίνημα και τους καθημερινούς αγώνες για ψωμί, παιδεία και ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Οι φασίστες σπέρνουν το μίσος, τη βία και το αίμα. Η δική μας δουλειά προβάλλει την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα για την δημοκρατία και την ελευθερία. Για αυτό λέμε ότι ο ναζισμός και ο φασισμός δεν έχουν καμιά θέση στο δημόσιο σχολείο.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» στηρίζει και καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργανώνουν κοινότητες μεταναστών, αντιφασιστικές οργανώσεις, σωματεία και συλλογικότητες την Κυριακή 14/1/2018 στις 12:00 στην Πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...