Δελτίο Τύπου από τη συγκέντρωση εκπαιδευτικών ΠΕ στο λιμάνι του Πειραιά

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τη βδομάδα που μας πέρασε, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές των σχολείων του συλλόγου μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Σήμερα ξεκίνησε και η μεταφορά τους στους χώρους συγκέντρωσής τους – και λέμε ξεκίνησε γιατί η ποσότητα των ειδών που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

Την Δευτέρα 7/3, στις 16.30, συναντηθήκαμε όπως ήταν προγραμματισμένο, ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών από διάφορους συλλόγους και δημιουργήθηκε από όσες/όσους ήμασταν εκεί το πρώτο εβδομαδιαίο και τακτικό πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων για κάθε ημέρα της εβδομάδας, από τις 15.00 μέχρι τις 18.00, με προοπτική να απασχολούμε τα μικρά κυρίως παιδιά με διάφορες δράσεις.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι δράσεις αυτές να πραγματοποιηθούν από ακόμη περισσότερους εκπαιδευτικούς, ώστε να ανοιχτούν και να γίνονται παράλληλα στις πύλες Ε1, Ε2 και στο

πέτρινο κτίριο. Σημαντικό είναι επίσης να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδευτικοί, ακόμη και για τη φύλαξη των παιδιών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή των δημιουργιών.

 

Το καθημερινό μας ραντεβού είναι στην είσοδο της Ε1 στις 15.00

 

Παίρνουμε μαζί μας ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να τους απασχολήσει δημιουργικά (χρώματα: παστέλ, νερομπογιές, πινέλα, μαρκαδόρους, χαρτί μέτρου, σκοινάκια, μπάλες, συλλογικά παιχνίδια, χαρτόνια ή ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκευές, κιμωλίες, κλπ). Επιθυμητός σκοπός είναι να βρεθεί συγκεκριμένος και ασφαλής χώρος, ως σημείο αναφοράς μας, ώστε να γίνονται εκεί οι δραστηριότητες.

Καλούμε όλες όλους τους εκπαιδευτικούς των συλλόγων μας, τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, και αλληλέγγυους που επιθυμούν να συμβάλουν, να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, με όποιον δημιουργικό τρόπο επιθυμούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...