Όλες και όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στην πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

Τετάρτη 18 Οκτώβρη, 18:15 στα Προπύλαια

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους!

Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ!

Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

«Με την εγκαθίδρυση μιας σχέσης καταπίεσης, η βία έχει ήδη αρχίσει. Ποτέ στην ιστορία η βία δεν ξεκίνησε από τους καταπιεσμένους. […] Η βία ξεκινάει από εκείνους που καταπιέζουν, που εκμεταλλεύονται, που δεν αναγνωρίζουν τους άλλους ως πρόσωπα – όχι από εκείνους που καταπιέζονται, που υφίστανται εκμετάλλευση και δεν αναγνωρίζονται».

Paulo Freire, Pedagogy of the Oppressed

Το Ισραήλ πραγματοποίησε το τελεσίγραφο του! Συγκεκριμένα, αφού προχώρησε σε εντολή εκκένωσης της Γάζας εντός 24ώρου για 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους σε μια έκταση περίπου ίση με την Άνδρο, ξεκίνησε σφοδρή επίθεση. Έφτασαν στο σημείο να βομβαρδίσουν νοσοκομείο με αποτέλεσμα το θάνατο 500 Παλαιστινίων. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έγκλημα τεραστίων διαστάσεων!

Η εντολή εκκένωσης της Γάζας δηλώνει ότι βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο έγκλημα εδώ και δεκαετίες, μια ασύλληπτων διαστάσεων τραγωδία. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Γάζας είναι ήδη πρόσφυγες, εκδιωγμένοι από τη γη που κατέχει το Ισραήλ για να χτίσει εποικισμούς.

 Στα θεωρεία, οι κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ, η «κοινή γνώμη» της Δύσης, το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, έτοιμοι από καιρό να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν τη σφαγή. Στις θάλασσες της Μεσογείου ήδη καταφθάνουν οι ενισχύσεις από τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματος του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής. Είναι κατάπτυστη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Δείχνει τον βαθμό αντιδραστικής συμπόρευσης τους με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή, βάζοντας το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες με την πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Προσπαθώντας να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!

Ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και 75 χρόνια βιώνει την ισραηλινή βία και κατοχή, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του Ισραηλινού κράτους-δολοφόνου. Για 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσα τους άμαχους, ηλικιωμένους και παιδιά.

Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρτχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων. Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν στον Παλαιστινιακό λαό -καταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού τους κράτους. Σε αυτόν τον αγώνα ο μαρτυρικός Παλαιστινιακός λαός έχει γράψει με το αίμα του σελίδες ηρωικής αντίστασης ενάντια στο σιδερόφρακτο Ισραήλ, κερδίζοντας την αναγνώριση και συμπαράσταση των λαών του κόσμου.

Η Γάζα βομβαρδίζεται ακατάπαυστα, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, καθώς και την καταστροφή των λιγοστών υποδομών του παλαιστινιακού θύλακα. Από το ανελέητο σφυροκόπημα, έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη ολόκληρες συνοικίες.

Οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές επιδρομές ξεπέρασαν τους 3.500 και οι τραυματίες τους 10.000, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι εκτοπισμένοι.

Τουλάχιστον 30 παιδιά, μαθητές των σχολείων του ΟΗΕ (UNWRA) στη Γάζα, σκοτώθηκαν, όταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, βομβάρδισαν τα σχολεία τους, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Τρεις δάσκαλοι και άλλοι οκτώ μαθητές τραυματίστηκαν.

Σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, περίπου 220.200 Παλαιστίνιοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε 92 εγκαταστάσεις της UNRWA, τα οποία όπως έχει ανακοινώσει το Ισραήλ, αποτελούν στόχο.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο.  

Οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν αυτό το έγκλημα είμαστε όλοι εμείς. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει την εγκληματική βαρβαρότητα του ισραηλινού καθεστώτος και τάσσεται σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του για λευτεριά και ανεξαρτησία, σταθερά και διαχρονικά, με πρωτοβουλίες διδασκαλίας μέσα στις σχολικές μας τάξεις αλλά και με τη συμμετοχή μας στις πρωτοβουλίες «Ένα Σχολείο για τη Γάζα» και «Ένα τετράδιο για τα Παιδιά της Παλαιστίνης» και τη στήριξη των αποστολών αλληλεγγύης εκπαιδευτικών στη Γάζα.

Μιλάμε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τον πόλεμο στο Ισραήλ. Οφείλουμε να μιλήσουμε για τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος που σκοτώνει αθώους, άμαχους πληθυσμούς σε πολέμους ανά την υφήλιο και τη γειτονιά μας. Πώς για τα κέρδη των λίγων έχουμε στρατιές προσφύγων που αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να σώσουν τις ζωές τους. Μιλάμε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τους λαούς που δε φοβούνται να υψώσουν το ανάστημά τους όσο ανίσχυροι και αν φαίνονται μπροστά στους ισχυρούς αυτού του κόσμου. Οι παιδικές ψυχές τους δεν πρέπει να συνηθίσουν το τέρας του πολέμου, τις εικόνες βίας και τρόμου. Δεν πρέπει να συμβιβαστούν με το δίκιο του ισχυρού και με αυτό το σύστημα που γεννά τόσα δεινά!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματά του.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
  • Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.
  • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στην πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

Τετάρτη 18 Οκτώβρη, 18:15 στα Προπύλαια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...