Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 25/10

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 14:00 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΑ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ» στηρίζει τα εκπαιδευτικά σωματεία ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, Γ’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΣΕΠΕ «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» που υπογράφουν το παρακάτω κάλεσμα και που δίνουν εδώ και μήνες ένα δύσκολο αγώνα ενάντια στη βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων που είναι σε εξέλιξη απέναντι σε μέλη τους, απέναντι στα ίδια τα σωματεία μας και το δικαίωμά μας να δρούμε με βάση τις αποφάσεις μας ενάντια στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Διώξεις και απειλές με διάφορες τρόπους (παραπομπή στο πειθαρχικό, κλήση στην Εισαγγελία, ΕΔΕ) επειδή συνάδελφοι/συναδέλφισσες, εκπαιδευτικοί:

  • πήραν μέρος στην Πανελλαδική Απεργία στην Πανελλαδική Απεργία στις 21/9 (Ρέθυμνο)
  • πήραν μέρος σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία ενάντια στο θεσμό των μεντόρων-συντονιστών (Γαλάτσι, Πειραιάς)
  • διατύπωσαν δημόσια κριτική απέναντι στην κυβερνητική πολιτική (Πειραιάς, Νέα Φιλαδέλφεια)
  • κινητοποιήθηκαν με απόφαση του σωματείου τους ενάντια στο διαγωνισμό της PISA (Πειραιάς)
  • διαδήλωσαν την ημέρα της μαύρης επετείου της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου την περίοδο της πανδημίας (Πειραιάς)
  • δήλωσαν ότι αδυνατούν να πραγματοποιήσουν την (έτσι και αλλιώς χρεοκοπημένη στην κοινωνία) τηλεκπαίδευση, σε ημέρα που τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω κακοκαιρίας, χωρίς το ΥΠΑΙΘ να τούς παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και μέσα (σε σχολεία του ΣΕΠΕ “ο Περικλής”).

Θεωρούμε πως η παραπάνω κλιμάκωση της έντασης της καταστολής και του αυταρχισμού ενάντια στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης και μάλιστα σε διαφορετικές περιοχές στην Ελλάδα, σε διαφορετικές ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ, μόνο τυχαία δεν είναι.

Αποτελεί συνέχεια των αλλεπάλληλων προσφυγών του ΥΠΑΙΘΑ στα δικαστήρια, προκειμένου να ποινικοποιήσει, να βγάλει παράνομες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσιζαν οι Ομοσπονδίες μας, τα σωματεία μας. Έξι φορές προσέφυγε δικαστικά το ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στους εκπαιδευτικούς.

Αποτελεί συνέχεια των αντιδραστικών-απεργοκτόνων νόμων όλων των  προηγούμενων κυβερνήσεων και φυσικά της σημερινής, που ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο, θέτοντας όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, στη διοργάνωση συγκέντρωσης, στην πραγματοποίηση κινητοποίησης. Με το τελευταίο έκτρωμα Γεωργιάδη, ακόμα και το μοίρασμα ανακοίνωσης έξω από ένα σχολείο την ημέρα της απεργίας, θεωρείται “άσκηση ψυχολογικής βίας σε όσους θέλουν να εργαστούν”, επισύρει σύλληψη και βαρύτατο πρόστιμο!

Αποτελεί τελικά αναπόσπαστο μέρος της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, της επίθεσης που δέχεται το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση, οι εκπαιδευτικοί, συνολικά οι εργαζόμενοι.

Επειδή δεν μπορούν να πείσουν, επιτίθενται όλο και πιο συχνά σε όποιον/όποια αντιστέκεται.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα φοβηθούμε, ότι θα κάνουμε πίσω!

Ήδη με τον αγώνα μας έχουμε δώσει απάντηση! Τούς έχουμε αναγκάσει σε υποχωρήσεις, τούς έχουμε δυσκολέψει! Συνεχίζουμε ενωμένα, πιο δυνατά!

            Συντονίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις, να ικανοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχουμε αποσπάσει μέχρι τώρα!

Προχωράμε σε νέα κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ στις 25/10 14:00 απαιτώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, απόφαση που ήδη έχει λάβει η ΟΛΜΕ.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ, όλα τα σωματεία της Αττικής να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα, να υιοθετήσουν το παραπάνω κάλεσμα, να οργανώσουν όπου μπορούν αντίστοιχες κινητοποιήσεις, την ίδια ημέρα, σε όλη την Ελλάδα.

            Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και μετά τις 25/10, μέχρι να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» προκηρύσσει Στάση Εργασίας από τις 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου για τους συναδέλφους, συναδέλφισσες του Ολοήμερου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...