Συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Παρθενώνας» στη σύσκεψη των Συνδικάτων στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Παρθενώνας» προσυπογράφει το κάλεσμα και θα συμμετέχει στη σύσκεψη των Συνδικάτων στις 13/09/2023 για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Το κάλεσμα αναφέρει:

«Να μπούμε μπροστά, μαχητικά, να υπερασπιστούμε το δίκιο μας, για να στείλουμε στον αγύριστο τα αντεργατικά τους σχέδια, για να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Η κυβέρνηση για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων προχωρά με νομοσχέδια- εργασιακά εγκλήματα!

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου.

  –  Ήδη νομοθέτησε δουλειά μέχρι τα 74 για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη!

  – Φέρνει νομοσχέδιο με βάση οδηγία της ΕΕ που επιτρέπει την εργασία 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και μάλιστα διαφημίζοντάς το σαν ελευθερία για τους εργάτες!

  –  Προβλέπει περίοδο “δοκιμής” για τους εργαζόμενους για 6 μήνες, και απόλυση σε αυτό το διάστημα χωρίς αποζημίωση!

  – Εισάγει συμβάσεις ακόμα και μηδενικών ωρών, που σημαίνει δουλειά όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης!

  –  Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες για 3ωρη απασχόληση, με ειδοποίηση για δουλειά ακόμα και 24 ώρες πριν, διαμορφώνοντας μια ζωή λάστιχο για τους εργαζόμενους!

  – Συμπληρώνει το έκτρωμα Χατζηδάκη, μετατρέποντας σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας, με την απειλή ακόμα και φυλάκισης!

Βάζουν στόχο τον σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας που πάνω σε αυτόν χτίστηκαν, οι μισθοί, η ασφάλιση, οι συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας.

Σε όλα αυτά συμφωνούν τα κόμματα που έχουν ευαγγέλιο τις οδηγίες της ΕΕ και της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τα αντιδραστικά και φασιστικά μορφώματα που βρήκαν θέση στην Βουλή. Άλλωστε η οδηγία της ΕΕ στην οποία στηρίζεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τη ΝΔ και τους ναζί Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές, και την υπέγραψε φαρδιά-πλατιά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Βαφτίζουν τις επιθυμίες των εργοδοτών, “δικαιώματα και εκσυγχρονισμούς”

Δικαίωμα δεν είναι να σακατεύεσαι για το κέρδος του εργοδότη, αλλά να δουλεύεις λιγότερες ώρες, με αξιοπρεπές εισόδημα. Δικαίωμα δεν είναι η απεργοσπασία, αλλά η δυνατότητα να παλέψεις οργανωμένα για να βελτιώσεις τους όρους δουλειάς. Δεν αποτελεί επιλογή κανενός εργαζομένου να δουλεύει σε δυο και τρεις εργοδότες για να συμπληρώσει τον μισθό που παίρνει και να τα φέρει βόλτα ο ίδιος και η οικογένεια του.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλα τα συνδικάτα για να μην “νομιμοποιήσουν”:

   – Τη δουλειά 13 ώρες την ημέρα.

   – Τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου και τη ζωή λάστιχο.

   – Την απεργοσπασία και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση.

Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές

Το κυνήγι του κέρδους μετατρέπει τη ζωή του λαού σε εφιάλτη με θύματα σχεδόν κάθε μέρα. Η ανταγωνιστικότητα και οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών μπλέκουν σε νέες επικίνδυνες περιπέτειες την πατρίδα μας μέσα στο ΝΑΤΟ, με την μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, με νέα παζάρια και διευθετήσεις που προωθούν τη συνεκμετάλλευση με την Τουρκία για τα κέρδη των μεγάλων ομίλων.

Με όποια κυβέρνηση, το κράτος πάντα είναι εχθρικό για το λαό.

Από τη μία είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να περιφρουρήσει το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών για τα κοράκια των funds, κινητοποιώντας ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα. Από την άλλη φάνηκε “ανήμπορο” και “απροετοίμαστο” να προστατέψει τον λαό από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Όλοι στα σωματεία μας! Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει συναγερμός!

Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να στείλουμε στον αγύριστο τους νόμους που ετοιμάζουν μια νέα κόλαση για τις ζωές μας. Μόνο αυτό φοβούνται κράτος και εργοδότες, για αυτό φέρνουν νέους κατασταλτικούς νόμους.

Η δύναμη του λαού αν αποφασίσει να παλέψει είναι ανεξάντλητη! Έχουμε μεγάλη πείρα, με αυτή θα πρέπει να μπούμε μπροστά για να επιβάλλουμε κατακτήσεις και δικαιώματα!

Στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαντάμε άμεσα, χωρίς να χάνουμε χρόνο.

Οργανώνουμε τον αγώνα, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες:

  –  Για ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

  – Για 35ωρο – 7ωρο-5νθημερο

  –  Για την προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς

  – Για την εξασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας

  – Για να μην πάει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

  – Για πραγματικά ποιοτική αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

  – Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, για την κατάργηση των έμμεσων φόρων και χαρατσιών, για φτηνό ρεύμα για το λαό

Ελπίδα μας είναι η οργάνωση, ο αγώνας, η συσπείρωση στα σωματεία μας, η διεκδίκηση των δίκιων μας, των σύγχρονων αναγκών μας

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ! ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...