Η Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει ξανά Απεργία – Αποχή!

Η δημοκρατία των Γενικών Συνελεύσεων νίκησε τον αυταρχισμό του Υπουργείου και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό!

Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών!

Η μεγάλη πλειοψηφία των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. πραγματοποίησαν Γενικές Συνελεύσεις με πρωτοφανή μαζικότητα και πήγαν στην Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ με απόφαση επαναπροκήρυξης από τη ΔΟΕ! Οι ιστορικές αυτές Γενικές Συνελεύσεις οδήγησαν τις δυνάμεις που επιχείρησαν το προηγούμενο διάστημα να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του κλάδου, να αναδιπλωθούν και να προχωρήσουν  στην ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας Προέδρων για νέα κήρυξη απεργίας αποχής!

Η βάση των εκπαιδευτικών μίλησε κι αποφάσισε «Επαναπροκήρυξη τώρα» σε ένα δάσος από σηκωμένα χέρια στις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών σε ολόκληρη τη χώρα! Συνεχίζουμε μέχρι τη Νίκη!

Η βάση του κλάδου πήρε τον αγώνα στα χέρια της! Χιλιάδες συνάδελφοι, παρά τους εκβιασμούς, τις απειλές και την απόπειρα τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση, το υπ. Παιδείας, από στελέχη της Εκπαίδευσης και μέλη ΔΣ, συμμετείχαν στις ΓΣ και ψήφισαν τη συνέχιση του αγώνα, έχοντας πλήρη επίγνωση των διακυβευμάτων που κρίνονται, το Δημόσιο Σχολείο και η εργασία μας, τα Σωματεία μας και το δικαίωμα μας στην απεργία και τον αγώνα, ενάντια στον αξιολογικό καταναγκασμό και την υποδούλωση, τη χειραγώγηση του εκπαιδευτικού έργου, την υποταγή της εκπαίδευσης στα συμφέροντα της αγοράς, στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της. Γνωρίζουν καλά ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, που πιστά εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ, επιχειρείται η μετάλλαξη του Δημόσιου Σχολείου και βάλλονται τόσο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, όσο και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η νέα γενιά εκπαιδευτικών, η οποία μπαίνει μαζικά στη δημόσια εκπαίδευση και κάτω από ιδιαίτερα σκληρούς εργασιακούς όρους, παίρνει θέση στις εκπαιδευτικές αντιπαραθέσεις και διαμορφώνει ήδη το αποτύπωμά της. Τις/τους καλούμε να συνεχίσουν μαχητικά και συλλογικά, δημιουργώντας την αγωνιστική ενότητα της βάσης, να ενισχύσουν τις συλλογικές μαζικές διαδικασίες, να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους.

Η μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε και οι ζυμώσεις μέσα στις ΓΣ, αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη μπροστά στους αγώνες που έχουμε, για τον μισθό μας, τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς, το περιεχόμενο του σχολείου.

Οι συνεχείς απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις πήραν σαφή και περήφανη απάντηση από τον κλάδο: καμία υποταγή σε άδικους νόμους και στη χειροτέρευση του σχολείου αλλά και της ζωής μας συνολικά! Μαζικός, αποφασιστικός αγώνας και διεκδίκηση για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τους όρους εργασίας και την παιδαγωγική μας υπόσταση.  Ξέρουμε καλά ότι ο δρόμος του αγώνα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά έχουμε αποδείξει οι εργαζόμενοι ότι μπορούμε να το πάμε αλλιώς. Ο αγώνας συνεχίζεται στα σχολεία και στις συλλογικές διαδικασίες, στις απεργίες και στις διαδηλώσεις.  

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

  • Υπογράφουμε μαζικά τις δηλώσεις Απεργίας-Αποχής και της ΔΟΕ, όταν έρθει στα mail μας, αλλά και του Σωματείου και παίρνουμε αριθμό πρωτοκόλλου
  • Καταγγέλλουμε και μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα εκβιασμών και πιέσεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς από τον αξιολογικό μηχανισμό και τον μηχανισμό τρομοκράτησης του υπουργείου.
  • Απαιτούμε η ΔΟΕ να κρατήσει τον αγώνα ανοιχτό! Απαιτούμε συνέχιση με συνεχείς επαναπροκηρύξεις της ΑΑ και των στάσεων εργασίας.
  • Συμμετέχουμε ενεργά και μαζικά στις συλλογικές διαδικασίες των Συλλόγων
  • Δηλώνουμε απεργοί και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του επόμενου διαστήματος!
  • Συνεχίζουμε να διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, εργασιακά δικαιώματα σε αναπληρωτές/τριες και μόνιμες/μους, για μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, και μαζικούς διορισμούς με πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και τους ταξικούς φραγμούς με την τράπεζα θεμάτων και την ΕΒΕ, για ακύρωση των εξετάσεων PISA

Δεν σκύβουμε το κεφάλι!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...