Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Προετοιμάζουμε και συμμετέχουμε στην Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και πλήθος Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών Πανελλαδικά, ως πρώτη απάντηση στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που συζητείται ήδη στη Βουλή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 11/9 χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία μας. Όχι όμως στα σχολεία της Θεσσαλίας που έχουν καταστραφεί μερικώς ή και ολοσχερώς από τις πλημμύρες. Η σκέψη μας είναι στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας και τους κατοίκους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Η βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, ο θάνατος και ο μαρασμός που πλήττουν την περιοχή έχουν την υπογραφή της  αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων  και η εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία έχουν  ως  αποτέλεσμα τον  αφανισμό χωριών, τον τραγικό θάνατο αβοήθητων ανθρώπων  και  την πλήρη οικονομική καταστροφή των πληττομένων περιοχών. Η σκέψη όλων μας για ακόμη μια φορά ότι οι πολιτικές του «Πάμε και όπου βγει», μόνο σε βάρος του λαού μπορούν να οδηγήσουν!

Το Δ.Σ εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή  του   στους συγγενείς των θυμάτων στις πληττόμενες από τις πλημμύρες περιοχές  του Θεσσαλικού κάμπου, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που είδαν τα σπίτια, τις περιουσίες, τα νοικοκυριά, τις καλλιέργειες και τα κοπάδια τους να καταστρέφονται μπροστά στην επέλαση της πλημμύρας, ενώ το «επιτελικό κράτος» επιβεβαίωνε ξανά, με τον πιο προκλητικό τρόπο, την πλήρη αδιαφορία του για την προστασία  της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων.

Από την άλλη πλευρά, καταγγέλλουμε το γεγονός ότι ακόμα και μέσα στις ημέρες της πλημμύρας, διεξήχθησαν στην περιοχή 48 πλειστηριασμοί, ενώ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λάρισα πνίγηκε στα δακρυγόνα και την καταστολή. Το κράτος είναι εδώ και είναι αποτελεσματικό μόνο όταν πρόκειται να υπερασπιστεί συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα.

Στο χώρο της Συνέλευσης και καθ’ όλη τη διάρκεια θα συγκεντρώνεται υλική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς.

Αλληλεγγύη στο λαό της Θεσσαλίας. Συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης

Η σχολική χρονιά ξεκινάει με πλήθος προβλημάτων και ελλείψεων (κενά, κτιριακά προβλήματα, μονιμοποίηση νεοδιόριστων κ.α.), ενώ οι πλημμύρες στη Θεσσαλία έρχονται να προσθέσουν και νέα προβλήματα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Ταυτόχρονα έχουμε για μια ακόμη χρονιά να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες ελλείψεις συναδέλφων στα σχολεία μας, μιας και η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 20.000 κενά και το κόψιμο των Παράλληλων Στηρίξεων σε εκατοντάδες μαθητές που τις δικαιούνται!

Για όλα αυτά όλοι οι Σύλλογοι ΠΕ, μαζί με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων πραγματοποίησαν μαζικότατη παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Α΄ Αθήνας, απαιτώντας από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης άμεση κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη αλλά και δασκάλους, νηπιαγωγούς και σε όλες τις ειδικότητες, ανακοίνωση όλων των κενών στην πλατφόρμα δήλωσης και δικαίωμα βελτίωσης θέσης για τους αναπληρωτές. Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν αρνητικές, επομένως, ο μόνος δρόμος είναι η κλιμάκωση των αγώνων μας. Όμοια, συμμετείχαμε σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας με τα Σωματεία της Δ’ Αθήνας την Τετάρτη 06/09 με ίδια αιτήματα. Παράλληλα πιάνουμε το νήμα από τον Ιούνιο και συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθε διαδικασία αξιολόγησης που κατηγοριοποιεί τα σχολεία μας, τους μαθητές μας, τις γειτονιές μας!  Ο Σύλλογος έχει ήδη στείλει επικαιροποίηση των βημάτων ενάντια στις διαδικασίες ενάντια στην αξιολόγηση. Υπογράφουμε όλοι οι νέοι συνάδελφοι στις σχολικές μονάδες τις δηλώσεις συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή. Επίσης, έχει προκηρύξει Στάσεις Εργασίας από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, 1 ή 2 ή 3  ώρες στάσεις εργασίας στο ωράριο κάθε συναδέλφου, σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα μεταξύ 8:00  και 17:30, και καλύπτει όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στα σχολεία ευθύνης του Συλλόγου μας.

Επικαιροποίηση των βημάτων ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και τη διαδικασία του ορισμού μεντόρων και συντονιστών

Εργαζόμενοι on demand!

Ενώ όλος ο λαός στέκεται στο πλευρό των πληγέντων, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που θα είναι ο νεκροθάφτης όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη είναι έτοιμο προς ψήφιση από την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι διατάξεις του έρχονται να συμπληρώσουν και να ενισχύσουν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, όπως αυτό είχε θεσπιστεί με το νόμο 4808/2021 (νόμος Χατζηδάκη) καθώς και με την προγενέστερη σχετική αντεργατική νομοθεσία (νόμος ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση λήψης απεργίας κλπ)..

Στα άρθρα του μεταξύ άλλων προβλέπεται:

– Νομιμοποίηση όλων των βαθιά εκμεταλλευτικών και εξοντωτικών «λευκών συμβάσεων» εργασίας (μηδενικών ωρών εργασίας)

– Κατάργηση 8ώρου με τη νομιμοποίηση της ημερήσιας εργασίας 13 ωρών

– Κατάργηση του πενθήμερου σε πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

– Σκληρότερη ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης (βαριές ποινές και ακόμη μεγαλύτερα πρόστιμα σε όσους περιφρουρούν την απεργία)

Απέναντι στην εγκληματική πολιτική που «πνίγει» τις ζωές μας, τη μόρφωση των μαθητών μας, το μέλλον μας, απαντάμε με συσπείρωση στα σωματεία μας και οργανωμένο αγώνα σε συμπόρευση με τα ταξικό, εργατικό, γονεϊκό και μαθητικό κινήματα!

Προετοιμάζουμε και συμμετέχουμε στην Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και πλήθος Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών Πανελλαδικά, ως πρώτη απάντηση στο νομοσχέδιο που συζητείται ήδη στη Βουλή.
Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Κυκλώπων 6, Σταθμός ΗΣΑΠ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...