Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων της Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, Πέμπτη 26/10

Μαζική κινητοποίηση νεοδιόριστων Α’ Αθήνας

Προκλητική αποχώρηση της διευθύντριας εκπαίδευσης

Την Πέμπτη 26/10, πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας όλων των Συλλόγων ΠΕ στην Α΄ ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας με βασικό αίτημα την ακώλυτη μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των νεοδιόριστων, ενάντια στις αξιολογικές διαδικασίες με όπλο την ομόφωνη απόφαση της 92ης ΓΣ του Κλάδου. Μετά την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών σωματείων στις προηγούμενες κινητοποιήσεις στην ΔΙΠΕ, όπου αρκετά μεγάλη αστυνομική δύναμη βρισκόταν στην είσοδο, αλλά και μέσα στα γραφεία της Διεύθυνσης, αυτή τη φορά μικρό κλιμάκιο των αστυνομικών δυνάμεων αρκέστηκε να παρακολουθεί τη συγκέντρωση των σωματείων από το απέναντι πεζοδρόμιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί και από τους 7 Συλλόγους Π.Ε. προειδοποίησαν ότι οι απειλές της νέας εγκυκλίου για την αξιολόγηση επαναλαμβάνουν την αντίστοιχη περσινή εγκύκλιο και έθεσαν ξεκάθαρα τα κοινά αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος:

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ έκδοση όλων των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

Καμία σύνδεση της ατομικής αξιολόγησης με την μονιμοποίηση νεοδιόριστων

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης της ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας, δήλωσε κυνικά ότι δεν δεσμεύεται για τίποτε, ταυτίστηκε απολύτως με τις επιλογές του ΥΠΑΙΘΑ και αφού δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι της πει το Υπουργείο Παιδείας αποχώρησε προκλητικά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας με την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της 92ης Γ.Σ. της ΔΟΕ για την ακύρωση της αξιολόγησης, κλείνουμε τις πόρτες των σχολείων στους αξιολογητές. Οργανώνουμε πανκινητοποίηση την 15η Νοέμβρη, ημέρα εκδίκασης των πρώτων προσφυγών νεοδιόριστων στο Εφετείο Αθηνών και συμμετέχουμε μαζικά στους επικείμενους αγώνες του Κλάδου και του εργατικού λαϊκού κινήματος για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Σύλλογοι Α΄ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παπαμαύρος, Παρθενώνας, Ρόζα Ιμβριώτη