Οι μάσκες έπεσαν- Πρώτη επίσκεψη αξιολογητή στα σχολεία του Συλλόγου μας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη επίσκεψη του αξιολογητή Γενικής Αγωγής Δ’ Αθήνας με τους συναδέλφους του 2ου Δ.Σ. Ταύρου. Επρόκειτο για «συνάντηση γνωριμίας» του αξιολογητή με το Σύλλογο Διδασκόντων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας (δεν προκρίναμε το μπλοκάρισμα της επίσκεψης από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στο συγκεκριμένο σχολείο νεοδιόριστοι του 2020 και 2021 που καλούνται να αξιολογηθούν αυτή την περίοδο).

Χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά για να πέσουν τελείως οι μάσκες και να φανερωθεί ο πραγματικός ρόλος του νέου «Συμβούλου». Αφού ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πήραν με τη σειρά τον λόγο. Από την πρώτη κουβέντα ο αξιολογητής διέκοπτε και σχολίαζε, ενώ με περισσό θράσος, από το πρώτο λεπτό είπε ότι δεν έχουμε τα δικά του χρόνια στην εκπαίδευση και δεν θα δεχτεί να του κάνουμε μάθημα ή κήρυγμα(!). Στη διάρκεια της πραγματικά μικρής συνάντησης υποστήριξε ότι δεν είμαστε αξιολογητές του για να λέμε «Ντροπή» και μόνο οι αξιολογητές μπορούν να το λένε αυτό!!!

Σχολίασε πολλές φορές ότι η αξιολόγηση είναι νόμος του Κράτους. Ναι είναι! Ένας αντιεκπαιδευτικός νόμος που όλες οι κυβερνήσεις με επιθετικό ή ήπιο τρόπο επιχείρησαν να εφαρμόσουν τα τελευταία 41 χρόνια! Ένας νόμος που δε θα καταφέρουν να εφαρμόσουν ούτε τώρα! Ο κλάδος έχει πείρα και γνωρίζει ότι μέσα από τη συλλογική δράση, το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του θα στείλει και αυτή την απόπειρα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Οι μάσκες έπεσαν και φανερώθηκε η πραγματική εικόνα του κάθε αξιολογητή! Αυτή που δε θα επιτρέπει καμία διαφορετική άποψη να ακούγεται, αυτή που θα θεωρεί εαυτόν ανώτερο από τους συναδέλφους, αυτή που αν δεν υποτασσόμαστε θα έχει δικαίωμα να μας προσβάλει με υποτιμητικά επίθετα και χαρακτηρισμούς χωρίς κανένα σεβασμό στην προσωπικότητά μας, τις σπουδές που με τόσο κόπο κάναμε, την μάχιμη επαγγελματική μας πορεία μέσα στα σχολεία όλης της χώρας, στις τάξεις μας, στα σπίτια των μαθητών μας στην περίοδο της πανδημίας!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Είναι ξεκάθαρος ο ρόλος που έχουν αναλάβει στα σχολεία μας οι νέοι «σύμβουλοι». Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από το «καθήκον» τους να μας αξιολογήσουν! Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της συλλογικής πάλης και της συσπείρωσης στα σωματεία μας! Τώρα είναι η ώρα να υψώσουμε τείχη στα σχολεία μας και κανένας αξιολογητής να μη βρεθεί στις σχολικές μας αίθουσες! Ποτέ και πουθενά! Ήδη σε πολλά σχολεία της Αττικής η προσπάθεια αξιολόγησης έχει πέσει στο κενό με μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή και μπλοκαρίσματα επισκέψεων των αξιολογητών στα σχολεία.

Προστατεύουμε και αγωνιζόμαστε για δημόσιο, δωρεάν σχολείο, για ενιαία, ποιοτική, ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών μας, για τις μονιμοποιήσεις όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων και τους διορισμούς όλων των αναπληρωτών! Το χρωστάμε στον κλάδο, στους μαθητές μας, στα παιδιά μας!

Συνεχίζουμε τον αγώνα! Μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα αξιολόγησης στα σχολεία μας!

Έξω οι αξιολογητές από τις τάξεις μας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...