Πορεία Πάτρα – Αθήνα ενάντια στην ανεργία Συλλαλητήριο –συναυλία Κυριακή 6.30 στο Σύνταγμα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»  χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για την πορεία ενάντια στην ανεργία. Καλεί εργαζόμενους και άνεργους να συμμετέχουν μαζικά στην υποδοχή της πορείας την Κυριακή 10 Απρίλη στις 11.30 στο Παλατάκι Χαϊδαρίου,  για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

Δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει στο σπίτι της τουλάχιστον ένα άνεργο. Στο 25% έχει φτάσει η επίσημη ανεργία χωρίς σε αυτό το ποσοστό να συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας (5μηνα, voucher κά) ή αυτοί που εργάζονται 1, 2 ή 3 ήμερες την εβδομάδα και οι απλήρωτοι που έχουν φτάσει το 1 εκατομμύριο.

Η πάλη ενάντια στην ανεργία δεν είναι μόνο υπόθεση των ανέργων, αφορά το σύνολο των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είναι υπόθεση του κάθε Σωματείου να αναπτύξει πολύμορφους αγώνες και να προτάξει τα αιτήματα ανακούφισης των χιλιάδων συναδέλφων που έχουν πεταχτεί στην ανεργία. Οι άνεργοι, οι απλήρωτοι και αυτοί που δουλεύουν στα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας είναι χιλιάδες και συνεχώς ο αριθμός αυτός μεγαλώνει. Βιομήχανοι, μεγαλέμποροι και πολυεθνικές με τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων έχουν εξαπολύσει ανελέητη επίθεση σε κάθε εργατικό δικαίωμα και κυρίως στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τσακίζει ακόμα περισσότερο τους μισθούς μας, τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, το δικαίωμά μας στη σύνταξη, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κάνει λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις, φέρνει οδοστρωτήρα μέτρων που δεν αφήνουν καμία λαϊκή οικογένεια στο απυρόβλητο. Καταδικάζει στην ανεργία ή στη μισοδουλειά, στα διάφορα προγράμματα ψευτοκατάρτισης, στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, εξασφαλίζοντας για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και το κεφάλαιο, στρατιές τσάμπα και ανασφάλιστων εργατών!

Η πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα μας αφορά όλους. Το ζήτημα της ανεργίας και της διεκδίκησης άμεσων μέτρων προστασίας και στήριξης των ανέργων που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των ανέργων σήμερα, αφορά τους ανέργους, αφορά όμως και τους εργαζόμενους.

Σας καλούμε να δώσετε δυναμικό παρόν στην υποδοχή των διαδηλωτών την Κυριακή στο Παλατάκι καθώς και στη μεγάλο συλλαλητήριο-συναυλία την ίδια μέρα, στις 6.30, στο Σύνταγμα, με αιτήματα:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

  •          Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  •          Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
  •        Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
  •          Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, της 13ης και 14ης σύνταξης.

 

Η πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Αιμιλία Τσαγκαράτου                                              Αδριανή Προκόπη

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...