Κοινό Δελτίο Τύπου των ΣΕΠΕ Δ’ Αθήνας για την κινητοποίηση στη Δ’ Διεύθυνση στις 20 Φλεβάρη 2024

Αργυρούπολης-Αλίμου-Ελληνικού «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»,

Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης,

Καλλιθέας-Μοσχάτου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»,

«Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»,

Νέας Σμύρνης «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»,

Παλαιού Φαλήρου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών Σωματείων Αργυρούπολης-Αλίμου-Ελληνικού «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Καλλιθέας-Μοσχάτου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», Νέας Σμύρνης «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», Π. Φαλήρου και παριστάμενων συναδέλφων, με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ’ Διεύθυνσης Π.Ε. κ. Κουμέντο.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε με αφορμή τις απαράδεκτες οδηγίες προς διευθυντές/ντριες Δημοτικών Σχολείων της Δ’ Αθήνας  να δηλώνουν Στάσεις Εργασίας σε νεοδιόριστους/ες συναδέλφους, που συσπειρωμένοι στα Σωματεία και την Ομοσπονδία, δηλώνουν την συμμετοχή τους στην προκηρυγμένη Απεργία/Αποχή της ΔΟΕ, όταν καλούνται, στο πλαίσιο της Α2 φάσης της ατομικής αξιολόγησης, στη συνάντηση για προγραμματισμό της διαδικασίας.

Ο κ. Κουμέντος, αν και υπέρμαχος, όπως ανέφερε πολλάκις, της αξιολόγησης, αρνήθηκε ότι έδωσε σε διευθυντές/ντριες οποιαδήποτε ανάλογη προφορική εντολή, δηλώνοντας ότι υπήρξε παρανόηση εκ μέρους αυτών που έσπευσαν να δηλώσουν στάση εργασίας για τις/τους εκπαιδευτικούς που, στο εξωδιδακτικό τους ωράριο, δεν προσήλθαν στη συνάντηση του προγραμματισμού της Α2 φάσης της ατομικής αξιολόγησης.

Δεσμεύτηκε μάλιστα, μετά από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Συλλόγων, πως δεν θα παρακρατηθούν χρήματα συναδέλφων για τη μη πραγματοποίηση της πρώτης συνάντησης με τους/τις διευθυντές/ντριες.

Καταγγέλθηκε επίσης, από τις/τους εκπροσώπους των Συλλόγων, ως άσκηση τρομοκρατίας, η συνεχής επίκληση, από τον ίδιο αλλά και από στελέχη εκπαίδευσης, των υποτιθέμενων κυρώσεων, καθώς, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να αμφισβητείται από την διοίκηση το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Απεργίας και αποτελεί στοιχειώδη γνώση, ότι οποιαδήποτε δικαστική απόφαση δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ!

Συνεπώς, οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία/Αποχή είναι απολύτως νόμιμοι!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εφιστούμε την προσοχή σας για την ΑΜΕΣΗ ενημέρωση του Σωματείου σας, σε περίπτωση που σας γίνει παρακράτηση μισθού λόγω δηλωμένης Στάσης Εργασίας από τους/τις διευθυντές/ντριές σας.

Τονίζουμε ότι δε μπορεί κανείς να δηλώσει ερήμην σας στάση εργασίας ή απεργία για εσάς.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων θέσαμε για πολλοστή φορά όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τους/τις συναδέλφους στην καθημερινότητα εντός και εκτός της σχολικής τάξης και την ανύπαρκτη υποστήριξη της δουλειάς μας από τους Σχολικούς Συμβούλους που πλέον έχουν μετατραπεί σε Αξιολογητές και δεν ευκαιρούν να ασχοληθούν με τα υπαρκτά προβλήματα των Σχολείων.

Καταγγέλθηκαν επίσης από τις/τους εκπροσώπους των Συλλόγων οι αδιαφανείς διαδικασίες και η αυθαίρετη επίκληση και ερμηνεία εγκυκλίων που ακολουθεί συνολικά η ΔΙΠΕ Δ’ Αθήνας από την έναρξη του σχολικού έτους.

Η διοίκηση, αντί να υποστηρίζει το εκπαιδευτικό μας έργο, συνεχίζει την πολιτική της αδιαφάνειας σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές, τη συγχώνευση Νηπιαγωγείων, την κατάργηση τμημάτων ακόμα και στο μέσο του σχολικού έτους, την ανυπαρξία αναπλήρωσης στις περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί χρειάζεται να απουσιάζουν και την απαράδεκτη τακτική με προφορική πάντα οδηγία να «αξιοποιούνται» οι συνάδελφοι της Παράλληλης Στήριξης ως εκπαιδευτικοί τάξεων. Προφανώς, για τη Διεύθυνση δεν υφίσταται το δικαίωμα των μαθητ(ρι)ών, που χρειάζονται Παράλληλή Στήριξη και φυσικά, καταστρατηγείται και κάθε εργασιακό δικαίωμα των συναδέλφων αναπληρωτ(ρι)ών.

Τέλος, τονίσαμε την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της Διοίκησης σχετικά με τα σοβαρότατα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά Σχολεία της Δ’ Διεύθυνσης.

Τόσο η στάση και τα λεγόμενα του Διευθυντή Εκπαίδευσης στη σημερινή συνάντηση, όσο και η επιστολή-απάντηση που απέστειλε (στις 20/2) στα σχολεία της Δ’ Διεύθυνσης, αποτελούν ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία των Εκπαιδευτικών Σωματείων και άκρως αντισυνδικαλιστική πρακτική που παραβιάζει κατάφωρα τις διατάξεις του Νόμου 1264.

Ο Κλάδος μας – το εκπαιδευτικό  κίνημα, η ΔΟΕ και οι τοπικοί Σύλλογοι- δίνουμε έναν μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και την προσπάθεια κατηγοριοποίησης των Σχολείων, των εκπαιδευτικών, των μαθητ(ρι)ών.. Στις συνειδήσεις όλων πρόκειται για μια ευτελισμένη διαδικασία που, ακόμα και οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες, δρουν υπό το καθεστώς του εκβιασμού και της ανασφάλειας. Τρία χρόνια  τώρα έχουμε καταφέρει  μια σημαντική  νίκη: να βάλουν φραγμό  στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση ,αγνοώντας τους εκβιασμούς και τις πιέσεις του ΥΠΑΙΘΑ και των διευθύνσεων.

Συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας συνεχίζουμε!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Στις 28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και κλείνουμε τα Σχολεία μας!