Κινητοποίηση και συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας

Την Δευτέρα 5/12 στις 2μμ έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας και στον Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μιχαηλίδη, στην οποία συμμετείχαν οι σύλλογοι Αριστοτέλης, Αθηνά, Α’ Σύλλογος,  Ρόζα Ιμβριώτη, Παρθενώνας, Ηλιούπολης «Παπαμαύρος», Μακρυγιάννης και δεκάδες εκπαιδευτικοί, με την απαίτηση να μην ανακληθεί καμιά υπογεγραμμένη διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων/-ισσων τους τους Ειδικής Αγωγής του 2020 και να μονιμοποιηθούν όλοι τώρα και πανελλαδικά.

Στην συνάντηση με τον Διευθυντή  Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας κ. Μιχαηλίδη, οι εκπρόσωποι των σωματείων και οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι, κάναμε σαφές ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η μονιμοποίηση κανενός συναδέλφου, δεν θα επιτρέψουμε τη διάσπαση του κλάδου και το να χρησιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι ως πολιορκητικός κριός, προκειμένου να εφαρμόσουν είτε την αξιολόγηση τους σχολικής μονάδας είτε την ατομική.

Του ζητήσαμε να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων που έχει ήδη υπογραφεί.

Οι συνάδελφοι εργάζονταν μέχρι και 20 χρόνια ως αναπληρωτές, διασχίζοντας τη χώρα από άκρη σε άκρη και στελεχώνοντας τα σχολεία τους ειδικά και γενικά.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης τους είπε ότι έστειλε έγγραφο ερώτημα στο υπουργείο σχετικά με το ζήτημα των διαπιστωτικών και περιμένει τους οδηγίες του για να συνεχίσει. Στην ερώτησή τους αν το ΥΠΑΙΘ δώσει οδηγία τους διευθύνσεις να πάρουν πίσω τους διαπιστωτικές –όσες τους έχουν υπογράψει- και τους τους ΔΙΠΕ να μην τους υπογράψουν καν, εκείνος τι θα κάνει, δεν τους παρείχε καμία δέσμευση, απαντώντας ότι περιμένει τους οδηγίες του ΥΠΑΙΘ. Υπενθυμίζουμε ότι η Α’ Αθήνας έχει υπογράψει τους διαπιστωτικές πράξεις των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων του 2020 από τους 29/9/2022 και από τότε μέχρι τώρα δεν έχει υπάρχει καμία νομοθετική ή άλλη τροπολογία που να αλλάζει τα δεδομένα των μονιμοποιήσεων, μόνο οι προφορικές δηλώσεις τους υφυπουργού Μακρή στη Βουλή.

Στην επιμονή τους ότι εφόσον υπέγραψε τους διαπιστωτικές πράξεις μέσα στο δίμηνο που προέβλεπε ο νόμος και εφόσον δεν άλλαξε κάτι, ούτε αναδρομική ισχύ μπορούν να έχουν νέες διατάξεις, επικαλέστηκε το νομοθετικό πλαίσιο τους αξιολόγησης (νόμοι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) και πάλι επέμενε ότι αναμένει καταρχήν οδηγίες,

Του καταστήσαμε σαφές ότι η κινητοποίηση ήταν προειδοποιητική και αν προχωρήσει σε ανακλήσεις των διαπιστωτικών πράξεων θα τους βρει μπροστά του ξανά και ξανά έως ότου δικαιωθούν οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι!

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι, οι διορισμοί που πραγματοποιήθηκαν το 2020, 2021, 2022 προέκυψαν ύστερα από πολυετείς και πολύμορφες μάχες που έδωσε ο κλάδος. Τίποτα δε χαρίστηκε και σε κανένα υπουργείο δε «χρωστάμε» τους διορισμούς.

Συναδέλφισσες/οι, νεοδιόριστοι όλων των ετών, αναπληρώτ(ρι)ες, χρειάζεται εδώ και τώρα να πάρουμε σαφή θέση απέναντι τους πρακτικές του Υπουργείου. Αυτό που διακυβεύεται είναι η εργασία και οι ζωές τους, οι μεταξύ τους σχέσεις, η συναδελφικότητα, η δημοκρατία, η παιδαγωγική ελευθερία, μαζί και κάθε έννοια μονιμότητας. Ή θα αφήσουμε τον φόβο να νικήσει ή θα σταθούμε συλλογικά, αποφασιστικά και μαχητικά απέναντι σε ένα αφήγημα που λέει ότι όποιος/α δεν συμμορφώνεται παραμένει όμηρος μιας αέναης διαδικασίας υποταγής, επιτήρησης κι ελέγχου, εργασιακής ανασφάλειας.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια τους παράστασης απαιτήσαμε να σταματήσει επιτέλους η μετακίνηση αναπληρωτών συναδέλφων, από σχολείο σε σχολείο, με προφορικές, τηλεφωνικές εντολές, να καλυφθούν άμεσα τα εναπομείναντα κενά στην παράλληλη στήριξη και παντού, να δοθούν τα ΜΚ και τα μεταπτυχιακά σε όλους τους αναπληρωτές και να δοθούν οι βεβαιώσεις υπηρεσιακών μεταβολών τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ και δικαιώθηκαν μετά τους διώξεις τους.

Ακόμα και σε αυτά τα αιτήματα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης απάντησε ότι γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν! Καμία δέσμευση πουθενά!

Να σημάνει συναγερμός! Κάτω τα χέρια από τους διαπιστωτικές πράξεις! Να υπογραφούν τώρα ΟΛΕΣ πανελλαδικά!

Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ τους 15 Δεκεμβρίου (3ωρη στάση από το Δ.Σ. τους ΔΟΕ συν 3ωρη από τον Σύλλογό μας) και στο Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12.00 με πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών, διεκδικώντας υπογραφή Σ.Σ.Ε, δώρα Χριστουγέννων και στη συνέχεια στη Βουλή για να διεκδικήσουμε μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, μαζικούς μόνιμους διορισμούς για πραγματική κάλυψη των κενών, εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των συναδέλφων των ολιγοθέσιων δημοτικών, με των υπολοίπων συναδέλφων και γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών!

Οι εργαζόμενοι μπορούμε να γίνουμε οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

                                                                                                                                  Το διοικητικό συμβούλιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...