ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Παράσταση Διαμαρτυρίας των ΣΥΛΛΟΓΩΝ στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Α΄ Αθήνας (Χίου 16) την Παρασκευή 5 Απρίλη, στις 14:00

Μετά τη νέα πρό(σ)κληση της κυβέρνησης της ΝΔ δια του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ  Γ. Κατσαρού  που με εγκύκλιο που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Π.Ε και στα Σχολεία μας (θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου) απαιτούν να αντικατασταθούν από τη θέση τους όλοι/ες οι Διευθυντές/ντριες –Προϊστάμενες/οι σχολικών μονάδων που υπερασπιζόμενοι/ες το Δημόσιο σχολείο και τους/τις μαθητές/τριές τους, μετέχουν σε κηρυγμένη απεργία- αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της Α Διεύθυνσης  ΠΕ Αθήνας προχωράμε σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας και τους απαντάμε:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!

Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο! Καμία ποινή, καμιά καθαίρεση δεν μπορεί να προκύψει για κάποιον υπάλληλο που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου!

Το ΥΠΑΙΘΑ στοχοποιεί αυτούς που υπερασπίστηκαν όχι τη θέση-ρόλο  ευθύνης που θέλει να τους επιβάλλει αλλά  τη δημοκρατία στο σχολείο από «θέση  ευθύνης» απέναντι στους μαθητές, τους συναδέλφους και τις συλλογικές αποφάσεις!

Το ΥΠΑΙΘΑ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι μισεί τους εκπαιδευτικούς και στην εκπνοή πια της σχολικής χρονιάς, Απρίλη μήνα, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, είτε διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες είτε νεοδιόριστες/ους την δεύτερη χρονιά απόπειρας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης σε απεργία αποχή καταφεύγει σε τρομοκρατία.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση:

  • Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας. Δεν το παζαρεύουμε, δεν το παραδίδουμε.
  • Καμία ποινή δε μπορεί να προκύψει για δημόσιο υπάλληλο  που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου.
  • Ο χαρακτηρισμός της συμμετοχής σε απεργία των δημοσίων υπαλλήλων ως παράλειψη καθήκοντος μας γυρίζει σε αλήστου μνήμης εποχές.

Είναι επικίνδυνοι!

Μπροστά στην εμμονή τους να επιβάλουν την εφαρμογή ενός νόμου, πλήρους απαξιωμένου σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, παίζουν με την ψυχολογία και την τύχη των μαθητών, από τα νήπια μέχρι τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων  να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών & των σωματείων τους!

Θα μας βρουν απέναντί τους!

3 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να διασπάσουν την ενότητα του εκπαιδευτικού σώματος αλλά αντίθετα την ενίσχυσαν. Το αποδεικνύουν οι ιστορικές μαζικές συνελεύσεις  που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες οδήγησε στην απόφαση  της συνέχισης του αγώνα από την τελευταία ολομέλεια προέδρων ΔΟΕ ( 1/4/24) !

Καμιά απειλή, καμιά τρομοκρατία, κανένας εκφοβισμός δε θα περάσει!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...