Δελτίο τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων ΠΕ στην Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθήνας

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε (προγραμματισμένη και ανακοινωμένη έγκαιρα) παράσταση διαμαρτυρίας Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας για το ζήτημα των δραστικών περικοπών στις προσλήψεις αναπληρωτών και ιδιαίτερα για τις περικοπές στην παράλληλη στήριξη.  Συμμετείχαν με αποφάσεις τους και οι 7 Σύλλογοι ΠΕ:  Αθηνά, Α΄ Αθηνών, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Μ. Παπαμαύρος, Παρθενώνας, Ρόζα Ιμβριώτη, καθώς και πλήθος συναδέλφων.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και οι συνάδελφοι, αντί για την Διευθύντρια Εκπαίδευσης που όφειλε να βρίσκεται εκεί για να συναντηθεί με τους Συλλόγους ΠΕ, διαπίστωσαν ότι υπήρχε, για μια ακόμα φορά, έντονη αστυνομική παρουσία στην είσοδο της Διεύθυνσης.

Στη συνάντηση που είχαν οι εκπαιδευτικοί με την προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης κα Αμαλία Χρήστου:

  • Κατήγγειλαν την απουσία της Διευθύντριας Εκπαίδευσης και την αστυνομική παρουσία
  • Δήλωσαν την κάθετη αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για δραστικές περικοπές στην παράλληλη στήριξη. Συγκεκριμένα, από τις 1000 αιτήσεις για παράλληλη στήριξη στα δημοτικά και τις 300 στα νηπιαγωγεία, το Υπουργείο έστειλε 441 δασκάλους και 93 νηπιαγωγούς!
  • Απαίτησαν να ανακοινωθούν όλα τα κενά, χωρίς καμία εξαίρεση και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για Παράλληλη Στήριξη με προσλήψεις αναπληρωτών άμεσα. Κατήγγειλαν ότι επιχειρείται να μετατοπιστεί το βάρος της Παράλληλης Στήριξης στους γονείς με ιδιωτικές Παράλληλες Στηρίξεις.
  • Απαίτησαν για όλες τις ειδικότητες να ανακοινωθούν όλα τα κενά, ανεξάρτητα από τους περιορισμούς του ΟΠΣΥΔ.
  • Απαίτησαν να ζητηθούν από το Υπουργείο Παιδείας όλες οι αναγκαίες προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά.

Η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης απάντησε ότι θα μεταφέρει στη Διευθύντρια Εκπαίδευσης τα αιτήματά μας και ότι η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ δεν επιτρέπει την ανακοίνωση όλων των κενών, γεγονός βέβαια που αποτελεί πολιτική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας για να αποκρύπτονται τα πραγματικά κενά.

Τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών μπροστά!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση, σε μαζική συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες και τις αγωνιστικές δράσεις των Συλλόγων μας. Καλούμε τους συναδέλφους συναδέλφισσες να καταγγέλλουν παρανομίες της Διεύθυνσης στα Σωματεία τους και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Σωματείων για επόμενες κινητοποιήσεις.

Μαζικός συλλογικός ανυποχώρητος αγώνας για δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά!

Οι Σύλλογοι ΠΕ:

Αθηνά, Α΄ Αθηνών, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Μ. Παπαμαύρος, Παρθενώνας, Ρόζα Ιμβριώτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...