Για τη νέα αγωγή του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στις Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

ΤΩΡΑ να πάρουν απόφαση η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 8/2!

  • Η μεγαλειώδης συμμετοχή με συντριπτικά ποσοστά του κλάδου στην Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση έφερε σε αδιέξοδο το ΥΠΑΙΘΑ. Μόνο του όπλο η τρομοκράτηση!
  • Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Σήμερα Τετάρτη 7/2, το υπουργείο παιδείας προσέφυγε προκλητικά και αιφνιδιαστικά στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την απεργία αποχή από τις διαδικασίες που αφορούν στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καλείται να εκδικαστεί αύριο, 8/2 στις 13:30!

Για ακόμη μια φορά Κυβέρνηση και Υπουργείο δε διστάζουν σε μέρα με προκηρυγμένες στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, να προσφύγουν στα δικαστήρια, γιατί είναι το τελευταίο τους καταφύγιο προκειμένου να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική ατζέντα τους.

Εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές βιώνουμε το αυταρχικό παραλήρημα της κυβέρνησης!

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, έχουν ηττηθεί συντριπτικά από την παλικαρίσια στάση του κλάδου, ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι συσπειρωμένη με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ. Ενδεικτικά, το 95, 4% των νεοδιόριστων συναδέλφων που υπηρετούν σε Σχολεία της Α’ Διεύθυνσης και 90% σε ολόκληρη την Αττική συμμετέχουν στην Απεργία- Αποχή!

Αφού έριξαν όλα τα όπλα τους στη μάχη, επιστρατεύουν και το τελευταίο τους, την καταστολή!

  • Προσπάθησαν με τους εκβιασμούς στους νεοδιόριστους.
  • Επιστράτευσαν το Α2 στάδιο της αξιολόγησης με τους διευθυντές
  • Απείλησαν τους διευθυντές, τις διευθύντριες και τις προϊστάμενες, προϊσταμένους
  • Ενεργοποίησαν σε πολλές περιοχές την ατομική αξιολόγηση για όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας

Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε αδιέξοδο, τα σχέδια του ακυρώνονται από τη μαχητική στάση των εκπαιδευτικών και προχωρά στην απελπισμένη κίνηση να βγάλει την  απεργία παράνομη για να κάμψουν τη μαζική μας αντίδραση.

Να το ξεχάσουν! Δεν θα τους περάσει!

Ο  Σύλλογός μας  έχει προκηρύξει συμπληρωματική στάση εργασίας για να είναι η 8η Φλεβάρη μέρα απεργίας.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη απαντάμε στην κυβέρνηση και στο υπουργείο δηλώνοντας απεργοί και συμμετέχοντας μαζικά στην κινητοποίηση στις 12:00 στα Προπύλαια!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η Απεργία Αποχή  ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ μέχρι την εκδίκασή της και την επίδοση της απόφασης στις Ομοσπονδίες. Σημειώνουμε επίσης, ότι οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή ως τις 12/2 οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη εκδικαστεί η προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ.

Καλούμε τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να:

  1. Προκηρύξουν ΤΩΡΑ απεργία για αύριο και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια
  2. Βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να επαναπροκηρύξουν άμεσα νέα απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση αν αυτή βγει παράνομη υπερασπίζοντας την ομόφωνη απόφαση του 92ου Συνεδρίου για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση
  3. Άμεση συνεδρίαση των ΔΣ των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ώστε να κλιμακώσουμε την πάλη μας ενάντια στα σχέδια και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑ ΠΛΕΟΝ!

Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική σύγκρουση, για να μη γίνουν τα σχολεία μας αρένες, για να μη διαλυθεί το παιδαγωγικό κλίμα, για να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Αύριο ενώνουμε τις δυνάμεις με τον υπόλοιπο κόσμο της εκπαίδευσης που παλεύει ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, μαζί με τους φοιτητές/τριες και τους μαθητές/τριές μας κόντρα στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, για το δικαίωμα στην ζωή, τον μισθό και την εργασία με δικαιώματα!

Μένουμε ενωμένοι, ενημερωνόμαστε από τα Σωματεία μας και με αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Η ενότητα, η δύναμή μας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...