Κατάληψη στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης -σήμερα στις 12 το μεσημέρι- να καλέσει τα σχολεία να δηλώσουν πλεονάσματα, κενά και υπεραριθμίες εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι Π.Ε. της Α΄ Αθήνας προχώρησαν σε κατάληψη της Διεύθυνσης και καλούν σε νέα κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 9 π.μ. στην Διεύθυνση (Δώρου 9, Ομόνοια).

ΔΤ των Συλλόγων εκπ/κών ΠΕ της Α” Αθήνας

Α” Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας

Κατάληψη στην Α” Διεύθυνση Αθήνας

Νέα Κινητοποίηση Παρασκευή 2/9, 9.00 π.μ.

Οι παράνομες και πραξικοπηματικές ενέργειες της Α” Διεύθυνσης συνεχίστηκαν και σήμερα Πέμπτη 1/9, και οδήγησαν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία να προχωρήσουν σε κατάληψη της Α” Διεύθυνσης.

Η Α” Διεύθυνση αφού ακύρωσε το απογευματινό ΠΥΣΠΕ που θα συζητούσε τις ονομαστικές υπεραριθμίες, παραδεχόμενη έμμεσα την παρανομία, απέστειλε στα σχολεία μέιλ με το οποίο ζητούσε να βγάλουν πλεονάσματα, κενά και υπεραριθμίες και να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν υπεράριθμοι μέσα στις επόμενες 20 ώρες! Μετά από αυτό τα Εκπαιδευτικά Σωματεία πραγματοποίησαν έκτακτη μαζική κινητοποίηση και παράσταση. Σε αυτή ζήτησαν την ακύρωση όλων των ενεργειών που παράνομα επισπέφθηκαν καθώς και τον πραγματικό υπολογισμό των αναγκών των σχολείων.Απαίτησαν να στηριχθεί το Δημόσιο Σχολείο με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών:

1. ένας/μία δάσκαλος/α για κάθε τμήμα

2. ένας/μία δάσκαλος/α ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος

3. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα ένταξης

4. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα υποδοχής

5. τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα τμήματα

6. με δύο νηπιαγωγούς για κάθε ολοήμερο νηπιαγωγείο

7. με κάλυψη συνολικά των αναγκαίων δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων

Η απάντηση του διευθυντή Εκπαίδευσης ότι θα βγάλει κενά και υπεραριθμίες με βάση την ΥΑ Φίλη και μάλιστα εσπευσμένα, αποκάλυψε ότι η βιασύνη οφείλεται στη στόχευση να βγουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί υπεράριθμοι για να διατεθούν νύχτα στην Περιφέρεια, αν ζητηθεί από το Υπουργείο, όπως το 2013, για χρήση κατά το δοκούν σε άλλες περιοχές, δημιουργώντας μεγάλα παιδαγωγικά και μορφωτικά ελλείμματα στους μαθητές.

Τα εκπαιδευτικά Σωματεία προχώρησαν στην κατάληψη και με τον τρόπο αυτό μπλόκαραν όλες τις διαδικασίες που αφορούσαν τις υπεραριθμίες!

Χαιρετίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της Α” Διεύθυνσης για τα πρακτικά που απέστειλαν, αρνούμενα να συμπράξουν στις μεθοδεύσεις αυτές. Σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προσπάθεια του υπουργείου να βρει συμμάχους τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς στην υλοποίηση  της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους έπεσε στο κενό. Τώρα καλείται η διοίκηση να εφαρμόσει με μονοπρόσωπες ενέργειες αυτή την πολιτική

Οι Σύλλογοι καλούν τα σχολεία να απαιτήσουν με βάση τα παραπάνω αιτήματα όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό!

Καλούν σε νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 2/9/2016, στις 9.00 π.μ.

στην Α” Διεύθυνση (Δώρου 9) και στις 14.00 στην κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ