Ανάκληση πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων – Όλοι στην κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ Α’Αθήνας (Χίου 16-18), Πέμπτη 22/12, 14:00

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αναρτήθηκε σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, νέα απόφαση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, η οποία ανακαλεί την προηγούμενη απόφαση μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών, που διορίστηκαν το 2020.

«…Την ανάκληση της υπ’ αριθ. 20628/23-09-2022 απόφασης για μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας, η οποία ελήφθη λόγω εσφαλμένης ερμηνείας της κείμενης νομοθεσίας και δεν μπορεί να ισχύσει σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13 /Α΄/ 29-01-2019), την παρ. 7 του άρθρου 66 & την παρ. 3 του άρθρου 78 του ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136/Α΄/3-8-2021).»

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, είχε πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας και στον Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μιχαηλίδη από εκπροσώπους σωματείων και συναδέλφους, με την απαίτηση να μην ανακληθεί καμιά υπογεγραμμένη διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων/-ισσων της Ειδικής Αγωγής του 2020 και να μονιμοποιηθούν όλοι άμεσα και πανελλαδικά. Υπενθυμίζουμε ότι η Α’ Αθήνας είχε υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων του 2020 από τις 29 Σεπτεμβρίου και από τότε μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία νομοθετική ή άλλη τροπολογία που να αλλάζει τα δεδομένα των μονιμοποιήσεων, μόνο οι προφορικές δηλώσεις της υφυπουργού Μακρή στη Βουλή.

Παρόλα αυτά ο κ. Μιχαηλίδης, επέλεξε να παραμείνει πιστός στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί και υπηρετεί και μακριά από το δίκιο των συναδέλφων που για χρόνια ολόκληρα στελέχωναν τα σχολεία από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη ως αναπληρωτές, με μισές ζωές, μισά δικαιώματα, και ακόμα και τώρα με μισούς διορισμούς! Σύμφωνα με την πράξη ανάκλησης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το ΠΥΣΠΕ συνεδρίασε στις 6 Δεκέμβρη, εν κρυπτώ και μία μέρα μετά την κινητοποίηση στη Διεύθυνση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στεκόμαστε όλοι δίπλα στους νεοδιόριστους συναδέλφους και απαιτούμε την άμεση μονιμοποίησή τους! Είναι απαράδεκτο, οι συνάδελφοι που έχουν οργώσει τη χώρα, έχοντας εργαστεί ως αναπληρωτές μέχρι και 20 χρόνια, τώρα να χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης στον κλάδο προκειμένου να προχωρήσει η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και η ατομική.

Με εκβιασμούς, με δικαστήρια και ΜΑΤ δε γίνεται παιδεία!

Με μαζικό, συλλογικό αγώνα θα διεκδικήσουμε την μονιμοποίηση των συναδέλφων και θα κερδίσουμε!

Οι εργαζόμενοι μπορούμε να γίνουμε οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...