Καταγγελία: Παρουσία αστυνομίας στο 76ο Δ.Σ. Αθηνών

Την Τετάρτη 22/2, στο 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών , οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές του σχολείου έγιναν μάρτυρες ενός  πολύ σοβαρού περιστατικού μετά την τηλεφωνική καταγγελία γονέα στην αστυνομία: την εμφάνιση περιπολικού στο σχολείο την ώρα της λήξης των μαθημάτων και την προσπάθεια αστυνομικών να πάρουν στο αστυνομικό τμήμα τη διευθύντρια του σχολείου για εξηγήσεις για το περιστατικό! 

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που εν ώρα εργασίας γινόμαστε μάρτυρες της αστυνομικής παρουσίας στο σχολείο είτε μετά από μηνύσεις γονέων είτε μετά από ένα απλό τηλεφώνημα! Είναι ανεπίτρεπτο να ερχόμαστε αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο ενός σχολικού περιβάλλοντος. Είναι ανεπίτρεπτο να καλείται η   αστυνομία να λύσει προβλήματα ενδοσχολικά, από αυτά που προκύπτουν καθημερινά σε κάθε σχολείο, και μάλιστα να έχει κεντρική κατεύθυνση για αυτό!

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που οι εκπαιδευτικοί μαζί με το γονεϊκό κίνημα δίνουμε από κοινού τη μάχη για να κρατήσουμε ζωντανό το δημόσιο σχολείο και παλεύουμε για τη δημοκρατική λειτουργία του, τέτοια περιστατικά αφορμούνται, αλλά και ενισχύουν την γενικότερη επίθεση απέναντι στους εκπαιδευτικούς  που επιδιώκει το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, ενάντια στους αγώνες μας.

Ταυτόχρονα, είναι γεγονός ότι οι καταγγελίες και οι μηνύσεις γονέων προς εκπαιδευτικούς έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Οι εκπαιδευτικοί νιώθουμε πολλές φορές απροστάτευτοι μπροστά σε τέτοια φαινόμενα, την ίδια στιγμή που δίνουμε καθημερινό αγώνα σε δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες. Όμως κανένα πρόβλημα που προκύπτει στη σχολική ζωή δεν μπορεί να λυθεί από παράγοντες που δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωή του σχολείου. Πιστεύουμε ότι όποια προβλήματα προκύπτουν στην καθημερινότητά της σχολικής κοινότητας, μπορούν να λύνονται στα πλαίσιά της, με συζήτηση και συνεργασία, χωρίς την προσφυγή σε τρόπους και μέσα που το μόνο που καταφέρνουν είναι να τα οξύνουν.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική παρουσία στα σχολεία, σε μια περίοδο που χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και αυτοαπασχολούμενοι, βιώνουμε την ακρίβεια, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας και των παιδιών μας μόνο επιβαρυντικά μπορεί να λειτουργήσει στην εύρυθμη λειτουργία του φυσικού χώρου εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών, που είναι το σχολείο μας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...