Με την οργή να ξεχειλίζει απ’ άκρη σε άκρη της χώρας συνεχίζουμε με πολύμορφες κινητοποιήσεις και απεργίες! Γιατί το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί!

Όλοι/ες την Κυριακή 5/3 στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο που  διοργανώνουν τα σωματεία Εργαζομένων στους σιδηροδρόμους!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» εκφράζοντας την οργή των μελών του Σωματείου μας και όλου του λαού καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα και σε κάθε πόλη και γειτονιά! Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κινητοποιήσεις αυτές αντιμετωπίστηκαν με καταστολή και χημικά.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους μαθητές μας και τους φοιτητές που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα. Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τα «ανθρώπινα λάθη», γνωρίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι: είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ιδιωτικοποίησαν τον ΟΣΕ που τον ξεπούλησαν και τον διέλυσαν, με στόχο την μετατροπή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε «κερδοφόρα» εταιρεία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, φροντίζοντας να μην υπάρχει καμία σύγχρονη υποδομή ασφαλείας, που στην εποχή μας παρέχεται από τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.  Οι κυβερνήσεις κάτω από τις οδηγίες της ΕΕ μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, και έβαλαν στη μεζούρα να κοστολογήσουν τις ανθρώπινες ζωές από τη μια και τα κέρδη των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων από την άλλη. Τα αποτελέσματα της πολιτικής κόστους-οφέλους καλείται να πληρώσει ξανά ο λαός, με αίμα αυτή τη φορά. Ζητάμε την τιμωρία όλων των ενόχων.

Το ίδιο γίνεται άλλωστε και στους Δήμους με τα τραγικά εργατικά ατυχήματα. Η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η διάλυση της δημόσιας Υγείας οδηγούν στην τραγική κατάσταση την παροχή υγείας να την βρίσκει όποιος έχει να πληρώσει, ενώ όποιος δεν έχει, πεθαίνει. Την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη της Παιδείας την πληρώνουν τα παιδιά και η νέα γενιά με το χτύπημα στα μορφωτικά τους δικαιώματα αλλά καμία φορά ακόμα και με νεκρούς όπως ζήσαμε το τραγικό συμβάν στις Σέρρες ή όπως κινδυνεύουν μαθητές και φοιτητές από ετοιμόρροπα εγκαταλειμμένες κτηριακές εγκαταστάσεις που πέφτουν τα ταβάνια και σε κάθε σεισμό από τύχη δεν θρηνούμε θύματα. Κανείς και καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα σε αυτό το τοπίο ακραίας διάλυσης των δημόσιων υποδομών για την ενίσχυση των ιδιωτικοποιήσεων και για την ιλιγγιώδη αύξηση της κερδοφορίας.

Εμείς είμαστε η ζωντανή φωνή των αθώων θυμάτων που ζητάνε εκδίκηση,  άρα δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε.  Αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους,  αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία, να μην έχουμε κι άλλους νεκρούς!

Μόνο εμείς, ο λαός και τα συνδικάτα μας, μπορούμε και λέμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να μη δώσουμε σε όλους τους διαχρονικά υπεύθυνους, κυβερνήσεις και κόμματα του κεφαλαίου, τη δυνατότητα να υποθηκεύουν τη ζωή μας στο βωμό των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων  και του κράτους τους!

Στη βάση αυτή και οι εκπαιδευτικοί είμαστε από την πρώτη στιγμή στον αγώνα, για να βρουν τα όνειρα των αδικοχαμένων φοιτητών και πρώην μαθητών μας εκδίκηση! Θα είμαστε όλοι παρόντες! Αυτό είναι το χρέος μας και με τη συμμετοχή μας θα το εκπληρώνουμε συνεχώς!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Κυριακή 5/3 στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα, όπου καλούν και οι σιδηροδρομικοί που κλιμακώνουν τον απεργιακό τους αγώνα με νέα 48ωρη απεργία.  Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις επόμενες μέρες με νέες κινητοποιήσεις.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...