Για την παραλαβή βιβλίων μέσα στο καλοκαίρι

Ενημερωθήκαμε ότι έχει σταλεί στα σχολεία εγκύκλιος (1/6/2017- Φ31/92330/Δ1) με την οποία τα σχολεία καλούνται να ορίσουν υπεύθυνους (και αντικαταστάτες) για την παραλαβή βιβλίων που θα γίνει στα μέσα Ιουλίου και Αυγούστου!
Και μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο, οι υπεύθυνοι οφείλουν να είναι σε εγρήγορση το διάστημα από 17 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου και από 21 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου και να παρουσιαστούν σε διάστημα 2-3 ημερών από τη στιγμή που θα λάβουν σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα!
Θεωρούμε ότι, πρέπει να υπενθυμίσουμε στο Υπ. Παιδείας ότι αυτή την περίοδο τα σχολεία είναι κλειστά λόγω θερινών διακοπών. Δεν θα δεχτούμε καμιά παραβίαση του εργασιακού μας χρόνου. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να βρει τρόπο να διανείμει τα βιβλία σε χρόνο που τα σχολεία είναι ανοιχτά. Δηλαδή, είτε μέχρι τις 21 Ιουνίου είτε από την 1 έως 10 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι και δεν θα γίνουν υπάλληλοι μιας ιδιωτικής εταιρείας.
Καλούμε:
• Τους συλλόγους διδασκόντων να μην ορίσουν υπεύθυνους παραλαβής βιβλίων μέσα στο καλοκαίρι και
• τη ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση στην κατεύθυνση διασφάλισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Σε κάθε περίπτωση, ο σύλλογός μας καλύπτει συνδικαλιστικά και νομικά όλους τους εκπαιδευτικούς για το μη ορισμό υπευθύνων παραλαβής βιβλίων. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση καλούμε τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες να επικοινωνήσουν άμεσα με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...