ΔΤ των Συλλόγων εκπ/κών ΠΕ της Α’ Αθήνας Α’ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας

Αύριο Πέμπτη 1/9, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Α’ Αθήνας θέλει να βγάλει στα κρυφά εκατοντάδες ονόματα συναδέλφων υπεράριθμους, χωρίς ούτε οι ίδιοι να το γνωρίζουν! ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ στη Διεύθυνση 1/9, 17.30! Το πραξικόπημα δε θα περάσει! 

 

Κατάπτυστη, εντελώς παράνομη και πρωτοφανής είναι η πρόσκληση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας για σύγκληση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου με θέμα: Ονομαστικός χαρακτηρισμός Υπεραρίθμων Εκπαιδευτικών ΠΕ 70

 

Η νομοθεσία είναι σαφής. Το ΠΔ50/1996 άρθρο 14, που αφορά αυτά τα ζητήματα αναφέρει ότι το ΠΥΣΠΕ σε συνεδρίαση του βγάζει αριθμητικές υπεραριθμίες ανά σχολική μονάδα, στη συνέχεια καλεί εντός 3 ημερών τους εκπαιδευτικούς να κάνουν δηλώσεις και μετά συνεδριάζει και πάλι για να βγάλει τους ονομαστικά υπεράριθμους. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει ακολουθήσει ο Διευθυντής εκπαίδευσης! Κανένας εκπαιδευτικός στην Α’ Διεύθυνση δε γνωρίζει αν υπάρχει υπεραριθμία στο σχολείο του, κανένας δεν έχει καλεστεί να κάνει αίτηση με βάση αυτό αλλά ο Διευθυντής εκπαίδευσης καλεί ΠΥΣΠΕ για να βγάλει υπεράριθμους τους συναδέλφους!!! Ο νόμος 2690/1999 που αναφέρει στην πρόσκλησή του αφορά την προθεσμία σύγκλησης του υπηρεσιακού συμβουλίου και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις υπεραριθμιες, οπότε δε δικαιούται να το επικαλείται ούτε κατά διάνοια.

 

Η πρόσκληση από το Διευθυντή εκπαίδευσης αποτελεί εμπαιγμό, πραξικόπημα που προηγούμενό του γνωρίσαμε στην Α’ Διεύθυνση το 2013 και έχει αποκλειστικό στόχο την εφαρμογή των εντολών του Υπουργείου με οποιοδήποτε μέσο! Η στόχευση είναι να βγάλει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς υπεράριθμους για να τους διαθέσει αν του ζητηθεί, νύχτα όπως και το 2013 στην περιφέρεια για χρήση κατά το δοκούν σε άλλες περιοχές! Τα κενά στα σχολεία σχεδιάζεται να καλυφθούν με μαζικές μετακινήσεις και όχι με προσλήψεις γι’ αυτό και οι Διευθυντές εκπαίδευσης, μαζί και ο Διευθυντής της Α’ Αθήνας προχωρούν σε πραξικοπηματικές ενέργειες για να ικανοποιήσουν τις πολιτικές στοχεύσεις του Υπουργείου. Δεν εξηγείται διαφορετικά, τόση σπουδή στην παρανομία και παρατυπία.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα το επιτρέψουμε! Θα ακυρώσουμε κάθε απόπειρα! Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε νέα κινητοποίηση στην Α’ διεύθυνση (Δώρου 9, Ομόνοια) την Πέμπτη 1/9, στις 17.30!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...