ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ Να μην νομιμοποιηθεί η κυβερνητική απάτη! Η ζωή μας δεν είναι πλεόνασμα!

UntitledΗ Παναττική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ
απευθύνει σε όλους τους συναδέλφους κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση απέναντι στην προκλητική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προσπαθεί να εξαφανίσει τα κενά μειώνοντας τις ώρες διδασκαλίας, καταργώντας  μαθήματα, υπονομεύοντας δομές όπως τα εργαστήρια, τσακίζοντας τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, υποβαθμίζοντας την ειδική αγωγή. Ετοιμάζει, μάλιστα με τα νέα αυξημένα όρια μαθητών για την ίδρυση τμημάτων και κατευθύνσεων, το γενικευμένο κλείσιμο τμημάτων και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Θέλουν να μας περάσουν αλυσίδες. Η άρση της οργανικότητας, η υπεραριθμία, η «κινητικότητα» και η ελαστικοποίηση των εργασιακών δημιουργούν συνθήκες γαλέρας στους τόπους δουλειάς. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας, εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα.

Κανένας δε μπορεί να δίνει χρόνο σε δήθεν κόκκινες γραμμές, να αποδέχεται την κοροϊδία, τις παροχές-ψίχουλα όταν μας τα έχουν πάρει όλα. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελιέται πως αυτή η κατηφόρα χωρίς φρένο είναι για το καλό μας! Να βάλουμε τέρμα στην ανοχή, στην κοροϊδία, να μην περιμένουμε νέους σωτήρες και τη δήθεν καλή διάθεση των επιχειρηματιών.

Η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Γονέων, όλο το λαό σε ετοιμότητα. Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!!!

Να συνεδριάσουν παντού τα ΔΣ των σωματείων, κάθε συνάδελφος να δυναμώσει τον αγώνα με τη συμμετοχή στο σωματείο, στις ΓΣ, στις μαζικές διαδικασίες,  να δοθεί μάχη τμήμα το τμήμα, σχολείο με το σχολείο, για να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τετάρτη 31-8  ΣΤΙΣ 12.00 μμ.

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7μμ