Ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Ο Παρθενώνας» εκφράζει τη συμπαράστασή του και δηλώνει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, καθώς επίσης και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις που θίγονται από τα μέτρα της Κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών.
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, αφήνει χιλιάδες αγρότες ανασφάλιστους, η αύξηση της φορολογίας και του κόστους καλλιέργειας, επιφέρει την εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια, όπως στοχεύει η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, με δραματικές συνέπειες τόσο για το κόστος και την ποιότητα της διατροφής, όσο και τη διατροφική εξάρτηση της χώρας από τις πολυεθνικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή μας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η πολιτική που πλήττει το εισόδημα των αγροτών είναι αυτή που απαξιώνει τη δημόσια παιδεία, που μειώνει τους μισθούς, που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, που διαλύει την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Είναι η πολιτική της άγριας φοροεπιδρομής, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αυτή την πολιτική μόνο το ενιαίο μαχητικό λαϊκό κίνημα μπορεί να την αντιμετωπίσει, δημιουργώντας τους όρους για να ανατραπεί η επίθεση στον κόσμο της εργασίας.
Καλούμε τις/ τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των αγροτών, αγνοώντας οποιαδήποτε μεθόδευση «κοινωνικού αυτοματισμού». Ο αγώνας εργαζόμενων και ανέργων είναι κοινός: η ανατροπή των πολιτικών Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ.Ν.Τ, κυβέρνησης και οποιουδήποτε τις εφαρμόζει κάθε φορά.