Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Άρη Τσίτσο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» δηλώνει τη συμπαράστασή του στο συνάδελφο Άρη Τσίτσο, πρόεδρο του συλλόγου Π.Ε. Ιεράπετρας «Μ.Λιουδάκη», ο οποίος το τελευταίο διάστημα δέχεται αναίτιες και αήθεις επιθέσεις από γονείς του σχολείου του μέσω δημοσιευμάτων, ραδιοφωνικών εκπομπών και αναφορών ότι δήθεν «διασύρει, μειώνει και στοχοποιεί τους μαθητές του ώστε να γίνονται θύματα bullying από τα υπόλοιπα παιδιά», μια επίθεση που έχει φτάσει στο σημείο της ανθρωποφαγίας.

Ο Άρης Τσίτσος είναι γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση και τη συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες της Κρήτης. Έχει πρωτοστατήσει και συνεχίζει να αγωνίζεται από κάθε μετερίζι για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου αλλά και κάθε δημόσιου αγαθού, για να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση. Η δράση του αυτή αναγνωρίζεται τόσο από τους συναδέλφους του, αφού εκλέγεται επί σειρά ετών σε κάθε θέση για την οποία θέτει υποψηφιότητα (πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μ. Λιουδάκη», αιρετός στο ΠΥΣΠΕ και στο ΑΠΥΣΠΕ, αντιπρόσωπος στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου των δασκάλων), όσο και από την τεράστια πλειονότητα των γονέων.

Θεωρούμε ότι η επίθεση στο συνάδελφό μας Άρη Τσίτσο αφορά στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι εκπαιδευτικοί με τους καθημερινούς αγώνες μέσα και έξω από την τάξη, συμβάλουμε καθοριστικά στη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε δίπλα μας και τους γονείς των μαθητών μας. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να επιλύουμε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Η σπίλωση των εκπαιδευτικών και η καλλιέργεια απαξιωτικού κλίματος απέναντί τους οδηγεί στη διάλυση του τόσο απαραίτητου παιδαγωγικού κλίματος και διαρρηγνύει τη σχέση δασκάλου- μαθητή σε εγκληματικό βαθμό.

Στηρίζουμε απερίφραστα το συνάδελφό μας στην άδικη επίθεση που δέχεται.

 

Η πρόεδρος                                                              Η Γεν. Γραμματέας

Αιμιλία Τσαγκαράτου                                                          Αδριανή Προκόπη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...