Ψήφισμα συμπαράστασης στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Πριν πέντε χρόνια η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ) είχε δεχτεί επίθεση μέσω μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση  γιατί δημοσίευσε στο ιστολόγιό της γράμμα φαντάρων για καψόνια σε μονάδα του στρατού. Αυτή η επίθεση, επιτελικά σχεδιασμένη την εποχή εκείνη από το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ, δεν ήταν παρά μια επιχείρηση λογοκρισίας, δίωξης πολιτικών φρονημάτων με σκοπό να τρομοκρατηθεί το πιο ζωντανό και μάχιμο κομμάτι του φιλειρηνικού-αντιπολεμικού κινήματος.

Η δίωξη είχε ξεκάθαρο στόχο τη στρατευμένη νεολαία αλλά και τη νεολαία, συνολικά. Με σαφή στόχο, αυτή η νεολαία να υποταχθεί και να «πειθαρχήσει» στη φτώχεια, την ανεργία, το φόβο και τον παραλογισμό της αυθαιρεσίας.

Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, η τυφλή, στις αγωνίες και τις ταλαιπωρίες των νέων ανθρώπων, δικαιοσύνη, καταδίκασε σε δυο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, μέλος της ΕΑΣ, τον οποίο έχρισε με το “έτσι θέλω” διαχειριστή της ιστοσελίδας.

24 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση στο μέλος της ΕΑΣ αλλά 12 μήνες στον Παπακωνσταντίνου για πλαστογράφιση της λίστας Λαγκάρντ και 18 μήνες στον Ψωμιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση του Λαλιώτη με πλαστά έγγραφα! Πραγματικά τυφλή η δικαιοσύνη!

 Η απόφαση, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι στοχευμένη. Τώρα που εντείνεται η εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των στρατευμένων με τα νομοσχέδια περί εθελοντικής εργασίας των φαντάρων, που δεκάδες φαντάροι αρνόνται ενυπόγραφα να γίνουν ανθρωποφύλακες στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, τώρα που σχεδιάζονται οι νέες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, τώρα καταδίκασαν την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι ο στόχος είναι να κηρυχθεί καθολικό σιωπητήριο σχετικά με το ρόλο του στρατού στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου και να ποινικοποιηθεί η δημοσιοποίηση του ολοκληρωτισμού που επικρατεί στο στρατό!

Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΕΑΣ με τη δράση της   συνέβαλλε στο να σπάσουν τα στεγανά,  το πέπλο σιωπής και η αντίληψη ότι «εκεί που αρχίζει ο στρατός τελειώνει η λογική». Απέδειξε ότι ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή με τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα, όπως όλοι.  Αποκάλυψε τις δεκάδες αυτοκτονίες-δολοφονίες νέων ανθρώπων στα στρατόπεδα. Συνέβαλλε στην δημιουργία φιλειρηνικού κλίματος με την αντίσταση στον μιλιταρισμό και στον πόλεμο.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...