Που το πάει η κυβέρνηση με τους πληροφορικούς;;;

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αύξησε το ωράριο των εκπαιδευτικών.
Στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το λεγόμενο “νέου τύπου δημοτικό”, που αποτελεί παραλλαγή του ΕΑΕΠ,, κόβοντας 90 ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα (συνολικά). Ανάμεσά τους, και ώρες Πληροφορικής φυσικά!
Ταυτόχρονα, έκοψαν το 3ωρο για την επίβλεψη του εργαστηρίου, υποβαθμίζοντας έτσι τη λειτουργία τους (γεγονός που δεν αφορά μόνο το μάθημα της Πληροφορικής, αφού τα εργαστήρια χρησιμοποιούνταν σε πληθώρα μαθημάτων και δραστηριοτήτων)
Μόνο αυτές οι δύο αποφάσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία εκατοντάδων (αν όχι χιλιάδων) “υπεράριθμων” πληροφορικών σε όλη την Ελλάδα!
Και σα να μην έφταναν αυτά, την ώρα που δεν υπάρχει σχολείο ούτε για δείγμα, έκοψαν πριν λίγες μέρες και τις 4 ώρες που προβλέπονταν για την τεχνική υποστήριξη των ερευνητικών εργασιών, που υλοποιούν οι μαθητές μας στο Λύκειο! Με προφανείς συνέπειες για τα παιδιά!
Ταυτόχρονα, έβαλαν “κόφτη” και στον αριθμό των τμημάτων στα ξενόγλωσσα τμήματα, αρχικά στην Α΄ Γυμνασίου και πριν λίγες μέρες και στη Β’ και στη Γ’ Γυμνασίου! Τινάζοντας στον αέρα κάθε έννοια προγραμματισμού, γυρίζοντας το μάθημα πολλά χρόνια πίσω.
Ένα ερώτημα υπάρχει τις τελευταίες μέρες στα χείλη, στο μυαλό όλων των συναδέλφων:
Πού το πάει τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Η απάντηση είναι μάλλον και η πιο απλή, είναι αυτή που βγάζει “μάτι”:
Στην προώθηση της κινητικότητας σε όλο το Δημόσιο! Αρχικά των Πληροφορικών (κλάδος που τούς δίνει τέτοια δυνατότητα λόγω του αντικειμένου) και στη συνέχεια και των υπολοίπων!
Αξιοποιώντας το νόμο Βερναδάκη (για την κινητικότητα στο Δημόσιο), που πρόσφατα ψήφισαν όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ), υλοποιώντας φυσικά το 3ο Μνημόνιο!
Βάζοντας το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα που έθετε κι η προηγούμενη κυβέρνηση (βλ. νόμος Μητσοτάκη):
Ή δέχεσαι να μετακινηθείς ή θα περισσέψεις!
Ε, όχι! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!
Δεν θα “ράψουμε” τις ζωές μας στα μέτρα του “δημοσιονομικού τους κόφτη” και της αντιλαϊκής πολιτικής τους!
Θα παλέψουμε να μείνουμε στο σχολείο!
Θα παλέψουμε να έχουν τα παιδιά μας τη μόρφωση που τούς αξίζει! Μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας!
Απαιτούμε την ανάκληση ΟΛΩΝ των παραπάνω αποφάσεων που υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών και επιτείνουν την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών! Δεν κάνουμε βήμα πίσω!
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να οργανώσουν τον αγώνα με κάθε μέσο (συσκέψεις, συγκεντρώσεις) ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που τσακίζει τις ζωές μας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...