Πέμπτη 7 Απρίλη ΑΠΕΡΓΙΑ!

Πέμπτη 7 Απρίλη      ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!!

Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών/αντεργατικών  σχεδίων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται στην τελική ευθεία της συμφωνίας της με την τερατρόικα, στην προσπάθεια επιβολής νέων σκληρών μέτρων, στο όνομα της «αξιολόγησης» του ελληνικού προγράμματος.

Μέχρι τις 11 Απρίλη οι εκπρόσωποι των δανειστών και η κυβέρνηση θα καταλήξουν στις πολυτελείς αίθουσες του Χίλτον και στους διαδρόμους των υπουργείων τα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα με ένα και μόνο στόχο: να βαθύνουν ακόμα περισσότερο τις αντιδραστικές τομές στην ασφάλιση και στην εργασία, να αρπάξουν από τους ήδη καθημαγμένους εργαζόμενους έως και 5,5 δις για να καλύψουν το «δημοσιονομικό κενό».

Μάλιστα η  κυβερνητική εκπρόσωπος «μοίρασε»  και το βάρος ισόποσα λέγοντας ότι 1,8 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την άμεση φορολογία, 1,8 δισ. ευρώ  από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και άλλα 1,8 δισ. ευρώ από την έμμεση φορολογία. Στα βασικά θέματα λοιπόν της ατζέντας – το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα δάνεια» και τις ιδιωτικοποιήσεις  αυτά που φαίνεται ότι έχουν ήδη προσυμφωνηθεί είναι εφιαλτικά.

Την ίδια ώρα, σαν πρόθυμοι υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων, παίρνουν πίσω κι εκείνες τις ελάχιστες δεσμεύσεις τους όπως για την επιβολή ειδικού τέλους για τα τυχερά παιχνίδια -με τις ευλογίες του ΣΕΒ- καθώς και για τη μείωση κατά 300 εκατομμύρια ευρώ των πολεμικών δαπανών, μετά και “τας υποδείξεις” του γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Μια νέα αντεργατική αντιλαϊκή καταιγίδα τις επόμενες μέρες θα επιδιώξει να σαρώσει τα πάντα. Παθητική αναμονή και στάση θα είναι τραγική για το παρόν και το μέλλον μας.

Στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νικήσουμε.

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος δυσκόλεψαν την κυβέρνηση, εμποδίζοντάς την να καταθέσει το Ασφαλιστικό έκτρωμα, του οποίου το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε να εφαρμοστεί από 1/1/16.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν σαν τα πρόβατα σε σφαγή.

Να δώσουμε τη μάχη τώρα! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας σύλλογοι, σωματεία, συνδικάτα, γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα Με κεντρικές και τοπικές διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, μπλόκα, καταλήψεις, δημιουργία εξεγερτικού κλίματος για την αποτροπή της κατάθεσης του νομοσχεδίου και στόχο τη νίκη και την ανατροπή με μαζικές, αποφασιστικές και δυναμικές μορφές αγώνα και σύγκρουσης.

Η απαλλαγή από τα Μνημόνια, το Χρέος, την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να μας απελευθερώσει!

To Διοικητικό Συμβούλιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...