ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 στις 2.30 μ.μ. για την Ειδική Αγωγή

Το Υπουργείο Παιδείας με συνοπτικές διαδικασίες και παρά τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Γονέων ψήφισε την τροπολογία για την κατάργηση των Τμημάτων Ένταξης στις 17 Φλεβάρη 2016.

Tο Υπουργείο ακολουθεί τις οδηγίες της ΕΕ για πλήρη διάλυση των δομών της ειδικής εκπαίδευσης, προβάλλοντας ως πρόσχημα την «πλήρη ένταξη» των μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα γενικά σχολεία.

Συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, με το ξήλωμα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στοχοπoιώντας σε αυτή τη φάση τα Τμήματα Ένταξης και τη μειοψηφία των μαθητών με αναπηρία που καταφέρνουν να επιβιώνουν σε δημόσιες και δωρεάν δομές ειδικής αγωγής και επιδιώκει τη μείωση του κρατικού κόστους για την εκπαίδευσή τους. Το Υπουργείο υλοποιεί δεσμεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων και προετοιμάζει το έδαφος για νέο χορό προγραμμάτων ΕΣΠΑ στο όνομα της συνεκπαίδευσης. Αλλάζει εντελώς το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό των τμημάτων ένταξης, αφού χρεώνει στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν τη δομή αυτή ρόλο part time παράλληλης στήριξης μειωμένου αριθμού μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα. Μειώνει τον εκπαιδευτικό χρόνο και τις στοχευμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή που ανήκει στο δυναμικό του τμήματος ένταξης. Η τροπολογία ακολουθεί τον «εξορθολογισμό του κόστους της εκπαίδευσης», αλλά και στη στρατηγική της ΕΕ για «πλήρη ένταξη». Σε έναν τομέα που οι δομές και το προσωπικό είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ και δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες, κλείνει τα Τμήματα Ένταξης όταν ακόμα και αυτά που λειτουργούν δεν επαρκούν!!!

Σε αυτά τα πλαίσια ο Σύλλογος μας συμμετέχει στην

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 στις 2.30 μ.μ.

  • Απαιτούμε:
  • Την κατάργηση της τροπολογίας που καταργεί στην ουσία τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης.
  • Άμεση ίδρυση και επέκταση των Τμημάτων Ένταξης με τη στελέχωση των Τ.Ε που είναι ακόμα χωρίς εκπαιδευτικούς.
  • Την πλήρη ικανοποίηση του αιτήματος των μαθητών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη.
  • Μόνιμους διορισμούς για την ειδική και γενική αγωγή για να καλυφθούν τα κενά και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Η πρόεδρος                                                                            Η Γενική Γραμματέας

      

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...