Πανελλαδική κινητοποίηση στις 30/3, 13.30 στα Προπύλαια και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ- ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή, αξιοποιώντας την τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας που κήρυξε η ΔΟΕ, για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού και κηρύσσουμε επιπλέον από μία έως τρεις ώρες στάσης εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου/-ισσας.

Ο υπουργός παιδείας στη συνάντησή του στις 16/3 με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες απάντησε για μια ακόμα φορά ότι: δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί για το επόμενο σχολικό έτος! Στην επιμονή του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων του εκπαιδευτικού Μνημονίου και την αγωνιώδη προσπάθεια τους να κερδίσουν χρόνο και συμμάχους και να καθησυχάσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, δόθηκε αγωνιστικό μήνυμα συνέχειας και κλιμάκωσης του αγώνα.
Τα αιτήματα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, για διορισμό όλων των αναπληρωτών – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά, για εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, αποτελούν τον πυρήνα των διεκδικήσεων αυτού του κόσμου και ταυτόχρονα, αμφισβητούν έμπρακτα τα μνημονιακά δεσμά και την κυβερνητική πολιτική. Το αίτημα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά, εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων είναι το μοναδικό που δημιουργεί πραγματικούς όρους συσπείρωσης του κόσμου, δεν αποκλείει κανέναν, δεν παζαρεύει τον αριθμό των μορίων, ούτε συνδιαλέγεται με την προσπάθεια μοιράσματος των αναγκαίων διορισμών σε μια πίτα που δεν μας χωρά όλους-όλες! Αυτά τα αιτήματα οφείλουν να συνδεθούν με την κοινωνική αναγκαιότητα για μαζικούς διορισμούς ώστε να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο και με τους αγώνες ενάντια στις πραγματικές αιτίες της σημερινής κατάστασης, ενάντια στο σύνολο των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων που συρρικνώνουν και διαλύουν το δημόσιο σχολείο και περικόπτουν θέσεις εργασίας (συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, υψηλός αριθμός μαθητών στις τάξεις, αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών, τριμελείς επιτροπές του ΠΔ79 κλπ.).

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ